Jeg synes, at blogland vrimler med opskrifter på morgenmadsvafler lige for tiden. Og nu også her hos mig, for det er da noget af det lækreste, at få serveret en friskbagt og sprød vaffel til morgenmad med frisk frugt ovenpå. Fordelen ved morgenmadsvafler er, at de til forskel fra de amerikanske morgenmadsvafler, eller de gængse vafler som serveres med syltetøj og sukker, faktisk ikke er spor usunde. Man kan derfor servere de her vafler til morgenmad hver eneste morgen, hvis det er det man har lyst til, helt uden dårlig samvittighed.

Denne her omgang morgenmadsvafler er primært lavet på havregryn, mælk og æg. Man bager i realiteten bare sin havregrød i et vaffeljern, i stedet for at spise den kogt. Så hvis det kniber med at spise havregrød, er her et alternativ, som jeg vil vove at påstå, at de fleste vil være vilde med. Let og lækkert – og så skal man jo ikke glemme, at ligesom havregrød, så mætter de her vafler både godt og længe.

 

 

Server dem friskbagte med søde sommerbær ovenpå og måske et æg ved siden af, så har man en perfekt weekendmorgenmad, der holder en mæt og glad lige til frokost. Jeg er for doven til at finde vaffeljernet frem en hverdagsmorgen, men bager man en ordentlig portion, kan de sagtens fryses og så skal de bare varmes i ovnen eller på brødristeren og så er der vafler til morgenmad i hverdagene også.

Sunde morgenmadsvafler.

4 stk.

100 gr havregryn

3 dl mælk

1 æg

revet skal af en økologisk citron eller appelsin.

1/2 tsk vanillepulver

1/2 tsk stødt kanel

Alle ingredienserne røres sammen og trækker i 10-15 minutter. På den måde suger grynene væden til sig, så dejen bliver fast og håndterbar. Varm et vaffeljern op og fordel dejen i jernet. Bag vaflerne til de er gyldne og sprøde. Server vaflerne med friske bær eller frugt og måske en smule ahornsirup, hvis man gerne vil have lidt sødt til.

Note. I stedet for havregryn, kan man anvende ruggryn til vaffeldejen. Man kan med fordel røre dejen sammen om aftenen og lade den trække i køleskabet natten over. Så er dejen klar om morgenen og man skal bare lige tænde for vaffeljernet og så er der morgenmad på ingen tid.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)