Hvis man, som mig, interesserer sig for mad og madlavning, hvilket der er en temmelig stor sandsynlighed for, hvis man er læser af denne her blog, så lever man måske, også ligesom mig, sammen med et menneske der overhovedet ikke laver mad af nogen art.

Jeg ved ikke, hvorfor den slags har det med at hænge sammen, men kort fortalt er der rigtig mange mennesker, som interesserer sig for mad, vis kæreste/ægtefælle ikke er i stand til at koge et æg. Eller sagt på en anden måde, min kæreste er så dårlig til at lave mad, at jeg er nødt til at koge vandet til kaffen for ham om aftenen, så han bare skal varme det om morgenen 😉
Men uanset hvor hyggeligt, afstressende og sjovt man synes, det er at lave mad, så vil selv den mest entusiastiske fritidskok gerne nyde en fridag fra gryderne en gang imellem og det er det, som dette her indlæg skal handle om.

Tidligere har det nemlig været sådan, at hver gang jeg spurgte kæresten, om han ikke havde lyst til at lave mad en aften, så har han trukket lidt på det og så er vi kommet fra det igen. Og hvis der endelig var en ret, han havde lyst til at kaste sig ud i, så var det ofte noget, som krævede en større indkøbstur og med diverse overskydende madvarer til følge. Varer som jeg så efterfølgende skulle forsøge at for at få brugt, så vi ikke skulle smide dem ud.
Nu har vi så i stedet bestilt en kasse fra retnemt.dk et par gange og med de kasser i huset er det ligesom, kæresten er begyndt at interessere sig en smule mere for madlavningen.

Selve konceptet er faktisk ret nemt. Man opretter sig først som kunde – her registreres blandt andet navn og adresse, hvor mange personer der findes i husstanden, om der er forskellige fødevarer, man ikke tåler/bryder sig om, hvor ofte man ønsker kasser leveret osv osv.

Herefter kan man sammensætte en god madplan fra Retnemt.dk ved hver uge gå ind udvælge hvilke og hvor mange retter man ønsker leveret i den kommende uge. Der er flere forskellige kategorier som fx nemme retter, familie retter, vegetar retter, fiske retter osv osv. Skulle man blive forhindret i at lave mad, fx fordi man bliver inviteret ud, kan man bare nedjustere mængden af retter, man ønsker leveret, ligesom man også kan springe en uge over uden problemer.

Alle retterne er udviklet med fokus på De ti Kostråd, der er altså tale om god og sund mad lavet af ordentlige råvarer og desuden er alle retterne nemme at gå til, også for de knapt så øvede (min kæreste) og kan laves på ca. 30 minutter.

Jeg synes dog, at noget af det mest geniale er, at alle de ingredienser, der skal bruges til de forskellige retter, ligger i kassen. Der er ikke noget basislager, som man lige skal have styr på derhjemme, inden man kan kaste sig ud i madlavningen. Omvendt ender man heller ikke ud i at opbygge et lager af madvarer, som man skal huske at få brugt, for skal der bruges én gulerod i en opskrift, jamen så ligger der én gulerod i kassen. På den måde sparer man både penge og stopper madspild på sidelinien. Og så er det slut med supermarkedernes, til tider, ubrugelige mængdetilbud.

 

 

Indrømmet, vi bruger ikke retnemt.dk hver eller hver anden uge, men vi bruger det engang imellem, når der er nogle lækre retter på menuen som frister og som kæresten kunne tænke sig at prøve kræfter med. Og eftersom det ikke er dyrere at købe maden via retnemt.dk fremfor i et supermarked, så er det eneste, vi har tabe en tur i supermarkedet med en masse impulskøb til følge, hvilket jeg er ret sikker på, at vi overlever.

Note. Dette indlæg er sponsoreret, men meningen og ordene er helt mine egne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)