Nogle gange kan det virkelig være en forbandelse at være et madøre, en madnørd og en madblogger på evig jagt efter inspiration og nye opskrifter. For bedst som jeg sad og nød min morgenmad og tjekkede diverse madblogs ud, kom jeg forbi klidmosteren, der altid er god for en lækker opskrift. Men i dag var det ikke bare inspiration eller en opskrift, hun kunne byde på – i dag var det løgringe omviklet med bacon og derefter bagt sprøde i ovnen. Wauuuu…..

Den idé kunne jeg ligesom ikke glemme, så da jeg alligevel skulle et smut i byen, var jeg simpelthen nødt til at gå ind og købe 2 løg og 2 pk. bacon og så var jeg ellers klar. Der går en del bacon til de her løgringe – faktisk var kæresten lettere chokeret, da jeg fortalte ham, at han netop havde spist et løg og en pakke bacon til forret, men han tog det som en mand og jeg lover, de her bacon-løgringe er det hele værd.

I stedet for, som klidmosteren gjorde, at pensle hver enkelt løgring med marinade inden de blev omviklet med bacon, dryssede jeg med chili pulver, da baconstykkerne var blevet viklet omkring løgene. Desuden serverede jeg en temmelig hot salsa til herlighederne, som gav et perfekt modspild til de søde, bagte løg og den salte og røgede bacon og det var såååååååå godt.

For at være ærlig, så troede jeg faktisk, at fire ringe pr. mand ville være lige i overkanten, men da de var spist, kunne jeg sagtens have kørt 4 mere ned og jeg kunne se på gemalen, at han havde det på samme måde. Her er godt nok tale om nogle ondskabsfuldt, vanedannende små bæster og jeg kan allerede nu love, at succesen bliver gentaget inden ret længe.

 

 

Det tager godt nok lidt tid, at vikle bacon om de små ringe, for det skal jo helst se lidt sirligt ud, men resultatet er rigeligt tiden værd og det er faktisk lidt hyggeligt, at stå der og arbejde med bacon 😉 Jeg forestiller mig, at de også vil kunne steges på grillen, men uanset om de bliver grillet eller stegt i ovnen, så er det en ret blæret hapser/appetizer at servere for gæster til diverse grill-arrangementer her henover sommeren.

Bacon-løgringe med chili.

8 stk.

2 store løg

2 pk bacon i skiver – 16 skv. i alt

chili pulver til drys – jeg bruge chili explosion fra Santa Maria.

hot salsa eller anden dip til servering

Skræl løgene og skær de to ender væk. Skær herefter hvert løg i 4 tykke skiver. Pres de inderste løgringe i hver skive forsigtigt ud, så kun de 2-3 yderste ringe bliver tilbage – de skal helst blive siddende sammen. Vikl nu 2 skiver bacon rundt om hver løgring, så hele løget er viklet ind i bacon. Placer de baconsvøbte løgringe på en bageplade og drys med chilipulver efter smag. Bag løgene ved 200 grader i 25-30 minutter, til baconet er gyldent og sprødt. Vend bacon-løgringene undervejs, så de bliver jævnt stegte. Lad ringene hvile 5 minutter inden de serveres lune med en hot salsa ved siden af.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)