Sophie Kinsella. Udgivet på Lindhardt og Ringhof, 2013.

Nogle hader det og andre elsker det. Chick Lit. Litteratur i den lette genre henvendt til kvinder. Jeg elsker det. Der er så mange episoder i chick lit bøger, som man kan nikke genkendende til, selvom de ofte trækkes helt derud i ekstremerne, hvor man trods alt aldrig selv har befundet sig. Hvem kender fx ikke Bridget Jones og Nynnes Dagbog?

Sophie Kinsella, som i virkeligheden hedder Madeleine Sophie Wickham, hører til blandt dronningerne indenfor chick lit og sammen med Marian Keyes er hun en af mine yndlings chick lit forfattere. Hun har blandt andet skrevet Shopaholic bøgerne og så selvfølgelig “Bryllupsnatten”, som denne her anmeldelse skal omhandle.

 

 

I “Bryllupsnatten” følger vi søstrene Lottie og Fliss. Lottie har lige droppet sin kæreste Richardt, fordi der tilsyneladende ikke var nogen fremtid i deres forhold, da hun tilfældigt støder ind i sin første store kærlighed, som hun mødte under en ferierejse i Grækenland for mange år siden. Dengang lavede de en pagt a la “hvis ikke vi er gift med andre, når vi bliver 30, så gifter vi os med hinanden” og før de får set sig om, er de forlovede, gift og på vej på bryllupsrejse.

Lotties søster Fliss derimod, er netop kommet igennem en opslidende skilsmisse. Hun har adskillige gange tidligere “samlet Lottie op”, når hun har foretaget sig skingrende skøre påfund, fordi hendes forskellige forhold er gået i stykker. Hun frygter derfor, at Lotties ægteskab er endnu et af disse påfund, som Lottie vil fortryde inderligt, når hun får tænkt sig lidt om.

Fliss rejser derfor efter parret, imens hun trækker i alle de tråde hun kan, for at de ikke skal få mulighed for at gennemføre bryllupsnatten, hvilket er den eneste måde for at få brylluppet annulleret på. Med sig har hun sin 7 årige søn og gommens forlover og kompagnon, som heller ikke er synderligt interesseret i den pludselige bryllupsrejse, fordi der netop nu er en krise i firmaet, der kræver alles tilstedeværelse.

Undervejs støder også Lotties ekskæreste Richardt til selskabet. Han har nu indset, at det var en fejl at lade Lottie gå og vil prøve at vinde hende tilbage, men ved Fliss i det hele taget, hvad der er bedst for Lottie? Og hvad nu hvis hun i virkeligheden er ved at spolere det bedste, der nogensinde er sket for søsteren, bare fordi hun selv har oplevet et dårligt ægteskab?

Læs bogen hvis –

Du ligesom jeg synes, at chick lit er en sjov og letlæst genre og gerne vil have en bog med på ferie eller stranden, der ikke kræver 100 % fokus hele tiden, men som stadig er rigtig god underholdning og som til tider kan være temmelig svær at lægge fra sig.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)