“Sunde Salater – 151 salater der smager og mætter”.

Anne Hjernøe. Udgivet på Politikens Forlag, 2014.

De fleste af os, har vist på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med Anne Hjernøe og hendes naturlige og ligefremme tilgang til mad. Hvis ikke man har set hende lave mad af friskplukkede og nyhøstede råvarer i Frilandshaven, så har man måske set Annemads-programmerne, hvor hun kreerede den ene mundvandsfremkaldende ret efter den anden, både hjemme i sit eget køkken i Århus og rundt omkring i verden, blandt andet i Spanien og New York.

Og hvis det af den ene eller den anden grund er lykkedes at overse Anne Hjernøe i både Frilandshaven og Annemad, så har de fleste i hvert fald lært hende at kende, gennem de fantastiske sommer tema programmer hun har lavet sammen med Anders Agger på DR2, fx “Anne og Anders på ø-eventyr” og “Anne og Ander på Sommerferie”.

Anne Hjernøe har efterhånden en del kogebøger på samvittigheden, blandt andet bøger om tapas, småretter og syltning. Men denne gang er det salaterne, hun har kastet sig over og det synes jeg faktisk, hun klarer helt ualmindeligt godt. Salater er som bekendt andet end tilbehør og iceberg, tomater og agurk, men selvom jeg er vild med en god måltidssalat, så kniber det engang imellem med inspirationen – vi sidder som regel fast i de sædvanlige 2-3 varianter.

 

 

Denne bog indeholder opskrifter på ikke mindre end 151 varianter – alle med smukke og appetitvækkende billeder, hvilket betyder meget for mig, når jeg bladrer i en kogebog. Og selvom der selvfølgelig er nogle af salaterne, der mere egner sig som tilbehør end som deciderede måltider, så er der utrolig meget inspiration at hente. Der er fx salater med frugt og bær, med fisk og skaldyr, med kød, med svampe og med rodfrugter samt en masse andet og på den måde følger opskrifterne årets gang, så salater ikke nødvendigvis kun er noget, man spiser om sommeren.

Læs bogen hvis –

Du også elsker en god salat til frokost eller aftensmad, som både mætter og er smuk at se på. Eller du ligesom mig bare sidder og venter på, at det skal blive den 19. juli, hvor Anne Hjernøe og Anders Agger igen går i luften med fire nye sommer tema programmer.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)