Selvom vi spiser let i de her dage pga. varmen, eller måske netop fordi vi spiser let, så skal der også være plads til lidt snacks. Jeg har vist skrevet det en del gange før, men det er bare så hyggeligt, at sidde på terrassen og nippe til lidt lækkert, inden man spiser aftensmad. Selvfølgelig ikke så meget, at man spolerer appetitten, nærmere bare en lille appetizer og gerne i selskab med noget køligt at drikke.

Egentlig er dadler med skinke eller bacon måske mest en vinter og efterårsspise, men jeg er vild med dadler og har dem i køleskabet hele året. Jeg køber gerne de store dadler med sten i papæsker – de koster måske lidt mere end de traditionelle, tørrede dadler men de er rigeligt pengene værd.

Jeg har tidligere lavet dadler med bacon og mandler, men da jeg havde både havde en god blåskimmelost og skinke til overs fra jeg lavede melon med skinke forleden dag, fandt jeg i stedet på at bruge det. Selve sammensætningen af de søde dadler og den let skarpe blåskimmelost er helt forrygende og den sprødbagte skinke bidrager med lidt salt og binder det hele sammen i én skøn mundfuld. Haps.

 

 

Jeg lavede 5 dadler til hver og satte desuden en lille skål med peanuts på bordet. Derudover drak vi hver en lille flaske italiensk ferskenjuice fortyndet med lidt iskold danskvand og det var en helt perfekt pre-dinner snack. Lidt men godt.

Dadler med blåskimmelost og parmaskinke.

10 stk.

10 store dadler

10 små stykker blåskimmelost

5 skv. parmaskinke eller anden lufttørret skinke

10 tandstikkere

Fjern stenene i dadlerne og kom blåskimmelost i hullet. Halver skinken på langs og pak en strimmel skinke om hver dadel. Hæft skinken med en tandstikker og placer dadlerne på en bageplade med bagepapir. Bag dadlerne ved 200 grader i 10-15 minutter til skinken er sprød og gyldenbrun. Server dadlerne lune.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)