Denne her fantastiske pasta er en af de retter, hvor man bare ved, at det går galt, lige så snart man har taget den første mundfuld og smager den cremede flødeoste-sauce, der går perfekt i spænd med det salte bacon og de søde ærter – her er fare for overspisning Måske er det ikke så korrekt, at sige det om sin egen mad, men for pokker hvor smager det bare helt genialt godt.

Inspirationen kommer fra bloggen Saras Madunivers og så justerede jeg, så retten kom til at passe til vores smagsløg. Fra jeg gik i gang, til vi sad ved spisebordet, gik der omkring 20 minutter og så havde jeg oven i købet nået at røre en portion hjemmelavet koldskål sammen til dessert, så det er bestemt ikke en særlig tidskrævende ret, hvilket er dejligt på travle hverdage. Nedenstående opskrift er til en kæmpe portion, som rækker til 4-5 personer, så nu er der også til Mortens madpakke i et par dage – dejligt.

Det er som sagt både nem og lækker hverdagsmad, men anrettet i en stor, flot skål og serveret med kold hvidvin, hjemmebagte hvidløgssnegle og en tomatsalat ved siden af, så ville jeg ikke tøve med at servere den for gæster.

Pasta i flødesauce med bacon og ærter

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr spaghetti
 • 1 pk bacon i tern
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 2 løg (hakkede)
 • 1 spsk tørret basilikum
 • dl madlavningsfløde
 • 250 gr ærter
 • 75 gr revet ost
 • salt og peber
 • frisk basilikum til pynt

Fremgangsmåde

 • Kom bacon på en pande og steg det brunt og sprødt. Tilsæt herefter hvidløg og løg og svits et par minutter. Rør tørret basilikum i blandingen, tilsæt madlavningsfløde og lad det hele simre 1-2 minutter. 
  Imens koges spaghetti i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra spaghettien men gem 1½-2 dl vand til saucen. Tilsæt ærter, revet ost og 1,5-2 dl af kogevandet fra spaghettien til flødesaucen på panden og rør rundt til saucen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber. 
  Vend flødesaucen i gryden med spaghetti og rør godt rundt, så spaghetti og flødesauce blandes. Anret i en stor, evt opvarmet, skål og pynt med friske basilikumblade. Server med brød og/eller en god salat ved siden af.

Noter

Retten er ikke fryseegnet, men den kan sagtens genopvarmes og er også skøn i madpakken, hvis man har adgang til en mikrobølgeovn så lav bare en god, stor portion. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)