Denne her fantastiske pasta er en af de retter, hvor man bare ved, at det går galt, lige så snart man har taget den første mundfuld og smager den cremede flødeoste-sauce, der går perfekt i spænd med det salte bacon og de søde ærter – her er fare for overspisning Måske er det ikke så korrekt, at sige det om sin egen mad, men for pokker hvor smager det bare helt genialt godt.

Inspirationen kommer fra bloggen Saras Madunivers og så justerede jeg, så retten kom til at passe til vores smagsløg. Fra jeg gik i gang, til vi sad ved spisebordet, gik der omkring 20 minutter og så havde jeg oven i købet nået at røre en portion hjemmelavet koldskål sammen til dessert, så det er bestemt ikke en særlig tidskrævende ret, hvilket er dejligt på travle hverdage. Nedenstående opskrift er til en kæmpe portion, som rækker til 4-5 personer, så nu er der også til Mortens madpakke i et par dage – dejligt.

Det er som sagt både nem og lækker hverdagsmad, men anrettet i en stor, flot skål og serveret med kold hvidvin, hjemmebagte hvidløgssnegle og en tomatsalat ved siden af, så ville jeg ikke tøve med at servere den for gæster.

Pasta i flødesauce med bacon og ærter.

4 pers.

500 gr spaghetti

1 pk bacon i tern eller skiver – skåret i mindre stykker

2 fed hvidløg, finthakkede

2 løg, hakkede

1 spsk tørret basilikum

1/4 L madlavningsfløde

½ ps ærter, optøede

75 gr revet ost

salt og peber

evt. frisk basilikum til pynt

Kom baconstykkerne på en pande og steg dem brune og sprøde. Herefter tilsættes hvidløg og løg, som svitses til de er klare. Rør tørret basilikum i blandingen og tilsæt madlavningsfløde – lad det hele simre et par minutter. Imens koges spaghettien i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Når spaghettien er færdigkogt, tilsættes friskbælgede ærter, revet ost og 1,5-2 dl af kogevandet fra spaghettien til flødesaucen på panden – rør rundt til saucen har en passende konsistens og smag til med salt og peber. Dræn spaghettien for resten af kogevandet i en sigte og hæld den tilbage i gryden sammen med flødesaucen. Rør godt rundt, så spaghetti og flødesauce blandes. Anret i en stor, evt opvarmet, skål og pynt med friske basilikumblade. Server med brød og/eller en god salat ved siden af.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)