Selvom vi ikke må klage over sommersolen og varmen, som bliver nydt på terrassen og i haven hver eneste dag, så påvirker varmen altså også lysten til at stå i køkkenet eller i det hele taget til at spise alt for meget, i hvert fald for mit vedkommende. Når det bliver rigtig varmt, vil jeg egentlig bare helst have noget helt enkelt.

Denne her italiensk inspirerede ret, som vi spiste forleden aften, indeholder ikke mere end 4 ingredienser – gnocchi, 1 glas rigtig god tomatsauce, frisk mozzarella og frisk basilikum og kan trylles frem på et øjeblik. Når retten indeholder så relativt få ingredienser, synes jeg, det er vigtigt, at de ingredienser er af den bedste kvalitet. Det optimale havde muligvis været, at lave både gnocchi og tomatsauce selv, men som nævnt ovenfor, så indbyder vejret ikke ligefrem til at opholde sig indendørs mere end højst nødvendigt og jeg synes egentlig, man kan købe både gnocchi og tomatsauce af en glimrende kvalitet. Synes man ikke saucen smager af nok, kan man evt. smage den til med lidt ekstra krydderier.

 

 

Der er ikke kød i retten, hvilket jeg absolut ikke manglede, men synes man, der mangler lidt proteiner, kan man evt. tilsætte lidt rigtig god skinke eller man kan lave en portion små oksekødboller, som steges på panden og tilsættes tomatsaucen sammen med gnocchi’en. Dermed får man en rigtig fin portion Gnocchi a la Lady og Vagabonden 😀

Gnocchi med tomat, mozzarella og basilikum.

2 pers.

1 pk.friske gnocchi

1 glas god tomatsauce

1 kugle frisk mozzarella

friske basilikumblade

Bland gnocchi og tomatsauce og fordel det i et ildfast fast. Hæld vandet fra mozzarellaen og lad den afdryppe. Pluk den i mindre stykker og fordel stykkerne ovenpå gnocchi’en. Gratiner i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter til osten er smeltet og gylden. Drys med friske basilikumblade og server, evt. med lidt godt brød og en grøn salat.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)