Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Grillet artiskok med smør og salt.

0 kommentarer
Forretter
Gå direkte til opskriften
Opskrift grillet artiskok

Jeg har altid elsket artiskokker. I det hele taget er jeg vild med alle former for dyppe, nippe, saml-selv og pil-selv mad. Men det er ret sjældent, at vi får artiskokker. Ofte synes jeg, det er svært at finde nogle i butikkerne af en ordentlig kvalitet. De er som regel små, slatne og halvvisne, og så gider jeg altså ikke spilde hverken tid eller penge på dem. Imidlertid var jeg så heldig at finde nogle store, flotte artiskokker forleden dag. Og så stod den selvfølgelig på grillet artiskok til aftensmad.

Opskrift på grillet artiskok.

Tidligere har jeg altid kogt artiskokker i en stor gryde med rigeligt, letsaltet vand. Men det irriterede mig gang på gang at smide alt kogevandet ud. Vandet var jo blevet helt grønt og duftede af artiskokker. Så der måtte jo nødvendigvis ryge en masse smag fra artiskokkerne ud i vandet under kogningen.

Nu har jeg i stedet fundet ud af at pakke artiskokkerne ind i stanniol og komme dem på grillen eller bage dem i ovnen. På den måde bevares al smagen inden i artiskokkerne, og personligt synes jeg, at de grillede artiskokker smager endnu bedre end kogte artiskokker.

Tip! Se tips til hvordan man spiser artiskokker under opskriften.

Ingen bedømmelser

Grillet artiskok

Bagetid1 time
Samlet tid1 time 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 store artiskokker

Fremgangsmåde

  • Skyl artiskokkerne, skær stokken af og pak dem enkeltvis ind i sølvpapir.
  • Grill artiskokkerne ved indirekte varme i 45-60 minutter afhængigt af størrelsen. De kan også bages ved 190 °C (varmluft) i 45-60 minutter.
  • Når man kan løsne et blad uden problemer er artiskokkerne møre og færdige.
  • Server de varme artiskokker med smør og salt eller en god krydderurtedressing.
  • Grillede artiskokker skal spises, når de er nylavede. De kan ikke gemmes, og de er ikke fryseegnede.

Hvordan spiser man artikskokker?

En artiskok er i virkeligheden en tidsel, og smagen minder lidt om asparges. Man koger eller griller de hele artiskokker, og serverer dem stående på en tallerken. Artiskokken spises ved, at man piller de grønne blade af ét ad gangen og dypper dem i koldt smør og salt eller en god dressing. Og så trækker man kødet, som sidder nederst på bladene, af med fortænderne.

Når man har pillet af alle bladene af artiskokken og og spist dem, kommer man ind til selve artiskokhjertet, som er dækket af “tråde”. Disse trækkes eller skæres af og så kan man spise selve artiskokhjertet (bunden), som er den helt store delikatesse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer