Hjemmelavet frugtyoghurt er både nemt og lækkert og det tager ikke ret lang tid at lave det selv. Vi har spist jordbæryoghurt i denne her uge, efter vores pluk-selv udflugt i søndags hvor vi vendte hjem med små 3 kg. friskplukkede jordbær, men selvfølgelig kan man også bruge andre slags frugt – fx kan jeg anbefale at lave frugtyoghurt med hindbær, bananer, kirsebær, solbær, brombær, pærer, æbler eller ferskner. Al frugt der enten kan blendes til puré, eller koges til mos/grød kan faktisk bruges og det er en skøn lille “dessert” til morgenmad – gerne med lidt hjemmelavet granola på toppen og så smager det bare så meget bedre end det købte.

Jeg kogte en stor portion jordbærgrød forleden aften, opskriften kommer på bloggen senere, og det er faktisk den grød, jeg har brugt til at give yoghurten smagen af jordbær. Der skal ikke så meget til, når det drejer sig om en god, hjemmelavet frugtgrød og smagen er overraskende kraftig i den færdige yoghurt.

Har man ikke lige kogt frugtgrød, og det gør de færreste af os vel ugentligt, så kan man i stedet skylle og nippe ca. 10 jordbær og blende dem til puré med (stav)blenderen eller minihakkeren. Herefter er det bare at smage dem til med lidt sukker – hvis man synes, det overhovedet er nødvendigt – og blande dem i en portion yoghurt naturel eller måske yoghurt med vanillesmag, hvis dette foretrækkes. Så er der dejlig, hjemmelavet jordbæryoghurt til solskins- og sommermorgener.

Hjemmelavet jordbæryoghurt med granola.

2 pers.

3-4 dl yoghurt naturel

4 spsk frugtpuré eller frugtgrød, fx lavet på ca. 10 blendede jordbær og evt. lidt sukker

4 store spsk granola – hjemmelavet eller købt

Kom yoghurten i en skål og rør den godt sammen med grød eller puré. Anret yoghurten i 2 fine glas sammen med granolaen. Først et lag yoghurt og så 1 spsk granola i hvert glas. Derefter hældes resten af yoghurten i glassene og det sidste granola fordeles på toppen.

Note. Yoghurten skal serveres relativ hurtigt, efter den er lagt sammen med granolaen. Hvis man venter alt for længe, kan granolaen trække fugt fra yoghurten og blive blød. Yoghurten til gengæld, kan sagtens laves i forvejen og opbevares på køl.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)