Egentlig er der vist noget med, at man ikke må kalde dette her stykke mad for et stjerneskud, medmindre der er både en stegt og en dampet rødspættefilet til stede på tallerknen, hvilket da også er grunden til, at de kaldes stjernekastere, fiskesymfonier eller andre kreative ting i diverse delikatesser og cafeterier. Udover at droppe den dampede rødspættefilet, valgte jeg også at tilsætte 1/2 avocado til hver anretning, så helt traditionelt er det vist ikke længere.

Imens varmen var på sit højeste i sidste uge, havde vi ikke så meget lyst til varm mad og det kneb egentlig også lidt med at spise grillmad, så da vi var ude at handle og jeg fik øje på en bakke med friske rødspættefiletter, lå den lige til højrebenet. Vi skulle have “stjerneskud” til aften.

Filetterne blev først vendt mel tilsat salt og peber, så i æg og til sidst i rasp, inden de blev stegt gyldne på panden i en blanding af smør og olie. Dressingen blev rørt sammen, tilbehøret og pynten klargjort og så tog det ikke mange minutter at anrette de to “stjerneskud”. Jeg bruger ikke smør eller mayonnaise på det ristede brød – jeg synes, at de stegte fisk og dressingen på toppen bidrager med rigeligt væde, men det kan man jo gøre, som man lyster.

 

 

Til gengæld sværger jeg, lige når det drejer sig om “stjerneskud”, til de hvide asparges på glas. Jeg er godt klar over, at de er både bløde og udkogte og at det sikkert ville give både mere smag og flere vitaminer, at bruge friske, dampede grønne eller hvide asparges. Men til en klassiker som denne, synes jeg bare, det hører sig til. Kan man ikke forlige sig med asparges på glas, så kan man jo bare dampe et bundt grønne/hvide asparges og pynte sit “stjerneskud” med dem i stedet for.

Stjerneskud med stegte rødspættefiletter.

2 pers.

4 friske rødspættefilet’er – skrubbefilet’er kan også bruges

1/2 dl hvedemel

1 sammenpisket æg

1/2 dl rasp

salt og peber

smør og olie til stegning

Skyl rødspætterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Bland hvedemelet med salt og peber og kom mel, sammenpisket æg og rasp i tre dybe tallerkner. Vend først fiskene i melet, derefter i ægget og til sidst i rasp. Steg fiskene gyldne og sprøde i en blanding af smør og olie på en varm pande. Læg de stegte fisk på et stykke køkkenrulle.

Dressing.

1 dl creme fraiche

1-2 spsk ketchup

1/2 tsk paprika

evt. en knsp. chilipulver

1 nip sukker

salt og peber

Rør ingredienserne sammen og smag dressingen til.

Desuden.

4 skv. ristet franskebrød

4 store salatblade, skyllede og afdryppede

1 glas hvide asparges, afdryppede

1 avocado

100 gr rejer

agurkeskiver, halve cherrytomater og citronskiver til pynt

Anret de ristede brødskiver på to tallerkner og dæk dem med salatbladene. Placer de stegte rødspætter ovenpå salatbladene og de afdryppede asparges ovenpå fisken. Halver avocadoen, fjern stenen og skær den i kvarte. Pil skrællen af hver kvarte avocado og skær den i skiver, men uden at skære den helt igennem i toppen. Giv avocado stykkerne et let pres, så de breder sig ud som en vifte og læg 2 vifter på hver anretning. Top med rejer, dressing, agurkeskiver, halve cherrytomater og en citronskive på toppen. Server straks, så brødet ikke bliver blødt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)