Kartoffelpizza på tortillabund…

7 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Aftensmaden i dag har stået på kartoffelpizza af den nemmeste slags der findes. Jeg havde nemlig en pakke med 4 store hvedetortillaer til overs fra sidste uges mexicanske lasagne, som kunne udgøre en lækker pizzabund. Så var det bare at finde ud af, hvad det skulle være for en slags pizzaer, hvilket i grunden heller ikke var særlig vanskeligt. Der var en kugle mozzarella i køleskabet og frisk rosmarin i haven. Der blev derfor skrubbet 4 nye kartofler, som blev skåret i ultratynde skiver og fordelt på tortillaerne sammen med ost og rosmarin og 15 minutter senere var der serveret.

Det er ikke første gang, jeg har brugt tortillaer som pizzabunde. De bliver supersprøde og lækre, så længe man sørger for, at det fyld man bruger, ikke er alt for vådt. Som bund for kartoffelpizzaer er de i hvert fald geniale. Orker man ikke lige at stå med dej og udrulning en aften, så er det en både nem og lækker måde at få næsten hjemmelavet pizza på og så kan den tilberedes både i ovnen og på grillen.

Vi spiste vores pizzaer i solen på terrassen og fik en lækker, blandet salat ved siden af. Perfekt sommermad der både var let og krævede et minimum af arbejde i køkkenet.

5 fra 1 stemme

Kartoffelpizza på tortillabund

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid15 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 4 tortillapandekager
  • 4 kartofler
  • 1 kugle frisk mozzarellaost
  • frisk eller tørret rosmarin
  • olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

  • Læg tortillaerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  • Skrub kartoflerne og skær dem i ultratynde skiver.
  • Knug vandet af mozzarellaosten og pluk den i mindre stykker.
  • Fordel kartoffelskiver, mozzarellaost og et drys rosmarin på hver tortilla. Afslut med lidt olie og et drys salt.
  • Bag pizzaerne ved 200 °C (varmluft) i ca. 10 minutter til osten er smeltet og kartoffelskiverne er møre og har let gyldne kanter.
  • Server straks, gerne med en salat ved siden af.
Man kan også bruge kartoffelpizzaerne som appetizer, evt. i selskab med en drink. De er vældig lækre at gå og nippe til.

 

7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Marie Lerche
7 år siden

Jeg brugte din opskrift her, men byttede kartoflerne ud med søde kartofler.
Det var enormt lækkert! Det ender på madplanen endnu en gang i denne uge.
Tak for gode opskrifter og lækker inspiration.

maibritt Jørgensen
5 år siden

hej. kan man komme kød på kartoffelpizza?

maibritt Jørgensen
5 år siden

lufttørret sklnke lyder lækkert. mange tak for dine gode og lnspirerende opskrifter. de er en god hjælp.

Kirsten H
3 år siden

Dejlig ret. Pyntet af med lufttørret skinke.😋😋😋

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)