Selvom jeg er vild med min egen hjemmelavede kartoffelsalat med syltede drueagurker og et ordenligt drys friskhakket purløg på toppen, så må der gerne komme lidt variationer til engang imellem. Ikke mindst i løbet af en lang sommer er det rart at have forskellige opskrifter på lager, så man ikke risikerer at køre sur i den samme kartoffelsalat igen og igen. Og en af mine favoritvariationer er denne her kartoffelsalat med avocado, som består af små kartofler, der er kogt møre og afkølede, hvorefter de er vendt i den fineste, sartgrønne avocadocreme.

>> Se også min opskrift på superlækker kartoffelsalat med karry og bacon lige her. 

Kartoffelsalaten smager skønt og så er det en både nem, lækker og lidt anderledes måde at servere kartoffelsalat på. Det er dog en god idé, kun at lave nogenlunde den portion, der skal bruges, for som bekendt bliver avocado temmelig kedelig og brun at se på, hvis den får lov til at stå for længe. Derfor laver jeg som regel en portion, som jeg ved at vi kan spise, men bliver der rester alligevel, så kan salaten godt tåle at stå på køl natten over. Man skal dog være OBS på, at avocadocremen ikke vil være heeelt så fin og lysegrøn at se på dagen derpå.

Kartoffelsalaten kan evt. serveres med et drys sprødsstegt bacon på toppen. Det bestemmer man selv og det afhænger jo også lidt af, hvad man ellers serverer sammen med kartoffelsalaten. Skal den bruges som tilbehør til kødretter og grillmad, så plejer der som regel at være rigeligt med kød i resten af måltidet og så kan bacon nok være en smule overflødigt, selvom det selvfølgelig smager godt. Skal kartoffelsalaten derimod udgøre den primære hovedret, evt med brød og salat til, så vil et drys bacon ikke være af vejen og faktisk kan man også uden problemer vende stegt kylling i salaten, så den bliver til en lækker og mættende måltidssalat.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Kartoffelsalat med avocado

Samlet tid15 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 800 gr nye kartofler (kogte og afkølede)
 • 2 modne avocadoer
 • 1 dl creme fraiche 9-18 %
 • 4 spsk citronsaft
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • ½ tsk tørrede chiliflager (kan udelades)
 • salt og peber
 • evt stegt bacon i tern til pynt

Fremgangsmåde

 • Skær kartoflerne i mundrette tern og kom dem i en skål.
 • Halver avocadoerne, fjern stenene og skrab kødet ud i en skål vha en spiseske. Tilsæt creme fraiche og citronsaft til skålen.
 • Blend det hele til en ensartet creme. Det er nemmest med en stavblender, men en gaffel kan også bruges - det giver dog en lidt grovere konsistens.
 • Smag avocadocremen til med hvidløg, chiliflager, og salt og peber.
 • Vend cremen sammen med kartoflerne og anret kartoffelsalaten i en skål. Ved servering kan man evt. drysse sprødstegt bacon over kartoffelsalaten.

Noter

Vær OBS på, at cremen helst skal laves umiddelbart før den skal spises og ikke kan tåle at stå alt for længe på køl, da ilten i luften får avocadocremen til at blive "brun" og miste den fine, grønne farve. Et par timer burde dog ikke være et problem, hvis skålen er tildækket. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)