Lækker og cremet hummus…

4 kommentarer
Ideer til studentermad, Sauce/dip/dressing, Snacks, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Her i huset bliver der kørt hummus ned i rå mængder i disse dage, hvor det er så varmt. I selskab med lune pitabrød, lidt gode oliven, blød og cremet feta i tern og måske lidt grønsager i stave kan det sagtens udgøre et helt aftensmåltid for mig og har man gæster, er det ofte en succes at servere sådan en omgang som en nem forret eller appetizer.

Jeg bruger gerne tørrede kikærter, som jeg sætter i blød aftenen før. Derefter kasseres iblødsætnings-vandet og de koges i friskt vand i ca. 1 time. Herefter er det relativt nemt at blende kikærterne til en cremet og lækker hummus med en stavblender. Alternativt kan man selvfølgelig bruge en dåse kikærter, som drænes for væde og skylles godt og hvis man bare er virkelig dårlig til at huske at sætte kikærter i blød, kan man sætte en hel pose i blød én gang for alle og derefter koge og pakke kikærterne i mindre portioner og fryse dem. Så har man altid udblødte og kogte kikærter klar på relativt kort tid.

 

 

En original hummus er oftest lavet med masser af olivenolie – jeg nøjes med et par spsk. olivenolie og bruger i stedet lidt creme fraiche, skyr, fromage frais eller lign til at justere konsistensen og jeg synes, det giver et meget lækkert resultat. Det er desuden med fuldt overlæg, at det pressede hvidløg først tilsættes, når hummussen er færdigblendet. Selvom det kan være fristende, bare at smide alle ingredienserne i skålen og få det overstået, så kan man risikere, at hvidløg der blendes får en nærmest bitter smag, som tydeligt skinner igennem og ikke er særlig rar. Derfor presser jeg gerne hvidløgsfedet og vender det i hummussen til sidst – så er jeg på den sikre side. Det samme gælder desuden, når jeg blender “fars” til falafler og lign.

Hummus.

200 gr udblødte og kogte kikærter

1/2 dl creme fraiche, skyr, fromage frais eller lign.

2-3 spsk olivenolie

1 tsk tahin sesampasta – kan udelades

1 tsk stødt spidskommen

2-3 spsk citronsaft

1/2 tsk chilipulver

salt

1-2 fed hvidløg, presset

Kom kikærter, creme fraiche, olivenolie, tahin, spidskommen, citronsaft, chilipulver og salt i en skål og blend det hele til en glat og cremet hummus med en stavblender – juster evt. konsistensen med lidt mere olivenolie. Alternativt kan ingredienserne kommes i en foodprocessor eller en almindelig blender. Vend det pressede hvidløg i den blendede hummus og smag til. Anret hummussen i en skål, pynt evt. med lidt ekstra chili eller paprika og server – gerne med grønsagsstave eller lune pitabrød.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette
4 år siden

Hej har lige et spørgsmål omkring holdbarheden. er det et par i køleskabet.?

Dorthe Jensen
2 år siden

Hej kan humusen laves med halv oliven olie og halv sesamolie.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)