Efter al den snak om kager og ikke mindst kanelsnegle i mit forrige indlæg, fik jeg en så voldsom lyst til lune og nybagte snegle, at der ikke var nogen vej udenom – jeg måtte en tur i køkkenet. Sjovt i øvrigt, at så mange kan nikke genkendende til mine beretninger om livet bagved bagerdisken – selvom navnene på de forskellige kager varierer rigtig meget, i forhold til hvor i landet man befinder sig, så er kunderne og oplevelserne tilsyneladende på mange måder de samme.

Nå, men tilbage til min pludselige trang til kanelsnegle. Heldigvis er denne her dej både nem at lave og temmelig samarbejdsvillig, så der gik ikke så lang tid, inden jeg kunne bænke mig på terrassen med en stor kop te og en nybagt snegl. Jeg tror egentlig ikke, der er den store forskel på min måde at lave kanelsnegle på og så alle mulige andre – det drejer sig om en standart gærdej, der smøres med kanelremonce, rulles og skæres i skiver. Til gengæld bruger jeg gerne 1-2 tsk mel i min remonce. Ikke fordi det gør den store forskel rent smagsmæssigt, men melet hjælper med til at holde remoncen på plads, så den bliver i sneglen, i stedet for at smutte ned på bagepladen og det giver altså nogle dejligt snaskede og klistrede kanelsnegle med masser af kanelremonce i midten.

 

 

Portionen gav 15 store snegle og det var altså lidt mere, end jeg lige kunne spise til eftermiddagsteen, men jeg har været ovre ved mine forældre med en portion og så skal kæresten og jeg da også have en til en kop te senere på aftenen. Selvom sneglene smager skønt, når de er helt friske og nybagte, så tager de ikke skade af at komme en tur i fryseren og blive lunet igen, men det tror jeg nu ikke kommer på tale i denne her omgang.

Kanelsnegle.

15 stk.

2,5 dl mælk, lillefingervarm

50 gr gær

1 tsk salt

3 spsk sukker

75 gr smeltet smør

1 æg

ca 500 gr hvedemel + lidt ekstra til æltning

Kanelremonce.

100 gr blødt smør

100 gr brun farin

1-2 tsk hvedemel

2 spsk stødt kanel

Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt salt, sukker, smeltet smør og æg. Kom til sidst melet i og ælt til en blank og smidig dej. Hvis man bruger køkkenmaskine, kommes alle ingredienserne i røreskålen og køres til en glat dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse. Imens røres ingredienserne til kanel remoncen sammen.

Slå dejen ned og rul den ud til et kvadrat (ca. 30 x 50 cm) på et meldrysset bord. Smør kanel remoncen ud på dejen vha. en kniv og rul derefter dejen sammen til en roulade. Skær rouladen i ca. 15 tykke snegle og sæt dem på 2 bageplader med lidt afstand imellem. Lad sneglene efterhæve i 30 minutter og drys evt. hver snegl med lidt perlesukker, inden de bages i ca. 12 minutter ved 200 grader.

Note. Jeg drysser gerne mine kanelsnegle med perlesukker eller rørsukker, men det smager også godt at pynte dem med glasur.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)