Aftensmaden i dag har stået på kartoffelpizza, af den nemmeste slags der overhovedet findes. Jeg havde nemlig en pakke med 4 store hvedetortillaer til overs fra sidste uges mexicanske lasagne og de kunne jo glimrende gøre det ud for en sprød og lækker pizzabund. Så var det bare at finde ud af, hvad det skulle være for en slags pizzaer, hvilket i grunden heller ikke var særlig vanskeligt, for der var en kugle mozzarella i køleskabet og frisk rosmarin i haven. Der blev skrabet 4 lækre, nye kartofler, som blev skåret i ultratynde skiver og fordelt på pizzaerne og 15 minutter senere var der serveret.

Det er ikke første gang, jeg har brugt tortillaer som pizzabunde. De bliver supersprøde og lækre, så længe man sørger for, at det fyld man bruger, ikke er alt for vådt. Som bund for kartoffelpizzaer er de i hvert fald geniale og orker man ikke lige at stå med dej og udrulning en aften, så er det en både nem og lækker måde at få næsten hjemmelavet pizza på og så kan den tilberedes både i ovnen og på grillen.

Vi spiste vores pizzaer i solen på terrassen og fik en lækker, blandet salat ved siden af. Perfekt sommermad der både var let og krævede et minimum af arbejde i køkkenet.

Kartoffelpizza med sprød tortillabund.

4 stk.

4 store hvedetortillaer

3-4 skrællede eller skrubbede kartofler, skåret i ultra tynde skiver

1 kugle frisk mozzarella

frisk eller tørret rosmarin

olie – gerne olivenolie

havsalt

Læg hvedetortillaerne på 2 bageplader med bagepapir. Fordel kartoffelskiverne, mozzarella plukket i mindre stykker og rosmarin på hver tortilla. Dryp med lidt olie og drys med havsalt. Bag pizzaerne ved 200 gr i ca. 10 minutter til osten er smeltet og kartoffelskiverne har let gyldne kanter. Server straks, gerne med en blandet salat ved siden af.

Note. Man kan også bruge kartoffelpizzaerne som appetizer, evt til gæster, i selskab med en drink. De er vældig lækre at gå og nippe af.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)