Dette her er den ultimative frokost og forret, på sommerdage som dem vi har for tiden, hvor temperaturen nemt når over 30 grader om dagen og ikke engang overvejer at smutte under 20 grader om natten og hvor man bare ikke føler trang til at spise særlig meget og slet ikke varm mad.

Den kolde melon læsker dejligt og giver perfekt modspil til den salte skinke. Friskkværnet sort peber og lidt friskplukkede basilikumblade krydrer og bidrager med lidt skarphed – match made in heaven. De der italienere kan altså noget med at skabe fantastisk mad ud af ganske få ingredienser, hvilket i virkeligheden nok er hele hemmeligheden – altså det med at bruge få men gode ingredienser, så hver enkelt virkelig kommer til sin ret.

Jeg elsker cantaloupe melon, men kan man ikke få fat i sådan en fætter, eller kan man bedre lide eksempelvis honning- eller galiamelon, så kan man bare bruge dem i stedet for. Jeg tror, at alle meloner kan bruges til denne her anretning, måske lige med undtagelse af vandmelon. Den væsker for meget og er svær at anrette sammen med skinken, men egner sig så til gengæld fortrinligt til en vandmelonsalat med feta og agurk, som også smager skønt og læsker dejligt her i varmen.

 

 

Jeg spiste ovenstående portion til frokost i går og den bestod af 1/4 cantaloupe melon og 3 skiver skinke, men jeg var heller ikke overvældende sulten og spiste desuden 10-15 store, grønne oliven med mandler ved siden af. Jeg vil mene, at en forret til 4 personer kan bestå af 1 hel melon skåret i 12 både og 2 pk. skinke/12 skiver – der plejer at være 6 skiver skinke i de pakker jeg køber. Som frokostret bør man servere 1/2 melon pr. mand og 6 skiver skinke, hvis anretningen skal udgøre hovedbestanddelen af måltidet.

Melon med lufttørret skinke.

1 pers.

1/4 melon (cantaloupe, galia, honning…)

3 skv. lufttørret skinke

6-8 friske basilikumblade – valgfrit

friskkværnet peber

Skræl melonen og del den i 3 både. Halver evt. skinken i 6 strimler på langs, inden de vikles om melonen, så kan det være lidt nemmere at få dem viklet pænt om bådene. Anret de skinkeomviklede melonbåde på en tallerken, drys med basilikumblade og kværn lidt sort peber over. Server straks.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)