Melon med lufttørret skinke…

3 kommentarer
Forretter, Frokostretter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Sund mad
Gå direkte til opskriften

På sommerdage som dem vi har for tiden, hvor temperaturen nemt når over 30 grader om dagen og ikke engang overvejer at smutte under 20 grader om natten, er melon med skinke bare den ultimative frokost og forret; i hvert fald for mig. Helt perfekt på dage, hvor man bare ikke føler trang til at spise særlig meget og slet ikke varm mad.

Den kolde melon læsker dejligt og giver perfekt modspil til den salte skinke. Friskkværnet sort peber og lidt friskplukkede basilikumblade krydrer og bidrager med lidt skarphed – match made in heaven. De der italienere kan altså noget med at skabe fantastisk mad ud af ganske få ingredienser, hvilket i virkeligheden nok er hele hemmeligheden – altså det med at bruge få men gode ingredienser, så hver enkelt virkelig kommer til sin ret.

Jeg elsker cantaloupe melon, men kan man ikke få fat i sådan en fætter, eller kan man bedre lide eksempelvis honning- eller galiamelon, så kan man selvfølgelig sagtens bruge dem i stedet for. Jeg tror, at alle meloner kan bruges til denne her anretning, måske lige med undtagelse af vandmelon. Den væsker for meget og er svær at anrette sammen med skinken, men egner sig så til gengæld fortrinligt til en vandmelonsalat med feta og agurk, som også smager skønt og læsker dejligt her i varmen. Så der skal ikke lyde et ondt ord om vandmelon i sommervarmen her fra mig.

Jeg har spist melon med lufttørret skinke til frokost både i går og i dag. Begge gange har anretningen bestået af en kvart cantaloupe melon og 3 skiver god serrano skinke. Og så lige 8-10 store, grønne oliven med mandler ved siden af, som jeg er dybt afhængig af for tiden. Skal man lave en forret, vil jeg mene, at det er perfekt med 1 melon og 12-16 skiver god, lufttørret skinke; jeg bruger som regel serrano eller parmaskinke med 4-6 skiver skinke pr. pakke. Hvorvidt der skal bruges 12 eller 16 skiver skinke afhænger jo helt af, hvor mange både man får skåret melonen ud i.

Vælger man derimod at servere melon og skinke til frokost, så skal der måske lige tænkes lidt ekstra kreativt, for at sikre, at alle bliver mætte. Der kan man med fordel servere melonbådene på en bund af salat, evt. drysse med ristede pinjekerner på toppen og så servere godt brød til og måske 1-2 gode oste og en skål oliven til “dessert”. Men så vil jeg også mene, at man har lavet en helt fantastisk og superenkel sommerfrokost, som man sagtens kan være bekendt at servere for en flok gæster.

4 fra 6 stemmer

Melon med skinke

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 melon (jeg bruger gerne cantaloupe)
  • 12 skv lufttørret skinke (fx serrano eller parma)
  • friske basilikumblade (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Skær skrællen af melonen med en skarp kniv og halver den. Skrab kernerne ud med en spiseske og kasser dem. Dup evt. efter med lidt køkkenrulle i hullet hvor kernerne har siddet.
  • Del melonen i 4 kvarte og skær herefter hver kvarte del i 3 tykke både.
  • Vikl en skive lufttørret skinke om hver melonbåd og anret melonbådene på 4 tallerkener.
  • Pynt evt. tallerkenerne med frisk basilikum og et drys friskkværnet peber og server.
Skal man lave melon med skinke til en større flok mennesker, så kan man med fordel anrette melonbådene på et fad for sig og skinken på et andet fad. Så kan hver enkelt selv forsyne sig med hhv. melon og skinke. Også oplagt på en buffet. 
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lone kalb andresen
1 år siden

Jeg skal lave melon med skinke til 55 personer er det så.ikke nok med 13 meloner og Ca 25 på skinke hvor der er 5 store skiver i hver plet skal pyntet med blåbær og hakket.mandler jeg regner med Ca 5 til 8 på blåbær og det skal lække på lidt baby spinat

Jens
4 måneder siden

Melon med skinke er en klassiker! Jeg har tidligere købt parma skinke i Coop og brugt til dette, men det seneste års tid har jeg købt 2 hele skinkeben (serranoskinke). Det kan klart anbefales!

Den billigste serranoskinke kostede under 500kr, og ja der var sku mad til mere end 50 personer nærmest i skinke 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)