Som jeg skrev i sidste uges madplan, så havde jeg lyst til en eller anden form for mexicansk eller tex mex inspireret mad, men jeg vidste ikke lige, hvilken slags det skulle være. Det endte ud med at blive en mexicansk lasagne, hvis man da kan kalde det sådan, for jeg tror ikke, de nogensinde har set skyggen af sådan en lasagne her i Mexico.

Det er ved at være nogle år siden, at vi sidst har fået en mexicansk lasagne – ofte ender vi nemlig med at få tacoskaller, en taco salat eller buritos hvis der står tex mex på menuen, og sidste gang endte det som bekendt ud med en omgang quesadillas med pulled chicken.

Egentlig er der ikke så meget hokus pokus ved en mexicansk lasagne, bortset fra at jeg har smagt det hakkede kød til med taco krydderi i stedet for basilikum og oregano og så er de hakkede tomater udskiftet med salsa. Desuden er de traditionelle pastaplader erstattet af tortillapandekager og har man mulighed for det, er det en god idé, at samle lasagnen et par timer før den sættes i ovnen. På den måde får tortillaerne mulighed for at suge godt med væde fra saucen og så bliver den færdige lasagne endnu mere svampet og fyldt med smag.

Nogle gange putter jeg en portion røde kidneybønner i kødfarsen – det kan vi rigtig godt lide herhjemme, men da bønner er lidt af en elsker/hader ingrediens, må man selv vurdere, hvorvidt de skal tilsættes eller ej. De gør ikke noget særligt for konsistensen på den færdige lasagne, men selvfølgelig mætter de, så lasagnen kan strækkes til lidt flere personer og så er bønner jo sunde, så hvis man kan lide dem, er det da absolut et hit.

 

 

Tidligere har jeg bare serveret lasagnen med en blandet salat ved siden af, men forleden aften snittede jeg salat, tomat og agurker og fordelte dem på toppen af den bagte lasagne sammen med en dåse majs, et par klatter hot salsa og lidt creme fraiche dressing – præcis ligesom når vi spiser tacoskaller. Det så rigtig fint ud og smagte skønt, så det vil jeg nok gøre for fremtiden.

Mexicansk lasagne.

4 pers.

2 løg, grofthakkede

2 fed hvidløg, finthakkede

lidt olie

800 gr hakket oksekød

2 breve tacokrydderi

1,5 dl vand

2 glas tacosauce

6 store tortillapandekager

200 gr revet ost

Desuden salat, tomat, agurk, majs og evt. dressing til topping.

Svits løg og hvidløg i olien og tilsæt herefter oksekødet. Når oksekødet er brunet tilsættes tacokrydderi og vand. Kog i ca. 5 minutter og tilsæt salsa – gem evt. et par spsk. salsa til pynt på toppen af den færdige lasagne. Tag gryden af varmen. Klip tortillapandekagerne ud i kvarte – det er nemmest at arbejde med kvarte, hvis man laver lasagnen i et firkantet fad. Fordel lidt kødsauce i bunden af fadet, derefter en smule revet ost og dæk herefter med kvarte pandekagestykker. Herefter fordeles igen kødsauce, revet ost og pandekagestykker og dette gentages, indtil al saucen er brugt. Slut med et lag revet ost på toppen og bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til osten er gylden og smeltet. Imens snittes salat, tomater og agurk og majsene drænes for væde. Pynt den varme lasagne med grønsagerne og dryp lidt creme fraiche dressing og salsa øverst. Server straks.

Note. Udover kidneybønner kan kødsaucen jo tilsættes de grønsager man skulle have lyst til. Fx smager det godt med hakket peberfrugt, revne gulerødder, majs, bladselleri, revet squash eller hvad man nu lige har på lager.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)