Som jeg skrev i sidste uges madplan, så havde jeg lyst til en eller anden form for mexicansk eller tex mex inspireret mad. Men jeg vidste ikke lige, hvilken slags det skulle være. Det endte med at blive en mexicansk lasagne, hvis man da kan kalde den sådan. For jeg tror ikke, de nogensinde har set skyggen af sådan en lasagne her i Mexico.

Se også – Hjemmelavet lasagne med oksekød I Spinatlasagne I Vegetarlasagne

Mexicansk lasagne.

Det er ved at være nogle år siden, at vi sidst har fået en mexicansk lasagne. Ofte ender vi nemlig med at få tacoskaller, en taco salat eller burritos hvis der står tex mex på menuen. Og sidste gang endte det med en omgang quesadillas med pulled chicken.

Egentlig er der ikke så meget hokus pokus ved en mexicansk lasagne, bortset fra at jeg har smagt det hakkede kød til med taco krydderi i stedet for basilikum og oregano. Og så er de hakkede tomater udskiftet med salsa. Desuden er de traditionelle pastaplader erstattet af tortillapandekager og har man mulighed for det, er det en god idé, at samle lasagnen et par timer før den sættes i ovnen. På den måde får tortillaerne mulighed for at suge godt med væde fra saucen. Og så bliver den færdige lasagne endnu mere svampet og fyldt med smag.

Nogle gange putter jeg en portion røde kidneybønner i kødfarsen og det kan vi rigtig godt lide herhjemme. Men da bønner er lidt af en elsker/hader ingrediens, må man selv vurdere, hvorvidt de skal tilsættes eller ej. De gør ikke noget særligt for konsistensen på den færdige lasagne, men selvfølgelig mætter de, så lasagnen kan strækkes til lidt flere personer. Og så er bønner jo sunde, så hvis man kan lide dem, er det da absolut et hit. Derudover kan man sagtens tilsætte forskellige slags hakkede grøntsager til kødsaucen, fx peberfrugt, forårsløg, majs, squash, tomater osv osv.

Sprød salattop.

Tidligere har jeg bare serveret den mexicanske lasagne med en blandet salat ved siden af. Men forleden aften snittede jeg salat, tomat og agurker og fordelte dem på toppen af den bagte lasagne sammen med en dåse majs, et par klatter salsa og creme fraiche dressing. Præcis ligesom når vi spiser tacoskaller. Det så rigtig fint ud og smagte skønt, så det vil jeg nok indimellem gøre i fremtiden.

Dog kan det være en god idé, hvis man nøjes med at fordele salat på den del af lasagnen, som bliver spist. Salaten kan nemlig godt blive lidt kedelig, hvis den skal så på køl sammen med lasagnen natten over.

Madplan til uge 36
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 2 stemmer

Mexicansk lasagne

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 spsk olie
 • 2 løg (hakkede)
 • 2 fed hvidløg (finthakkede)
 • 800 gr hakket oksekød
 • 2 breve taco spicemix
 • dl vand
 • 2 gl tacosauce (valgfri styrke)
 • 1 pk tortillapandekager (ca 6 stk)
 • 200 gr revet ost
 • 1 iceberg (skåret i tynde strimler)
 • 1 agurk (skåret i skiver)
 • 1 ds majs
 • 100 gr cherrytomater (halverede)
 • cremefraiche dressing (eller cremefraiche)

Fremgangsmåde

 • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri til de bliver klare.
 • Tilsæt hakket oksekød og brun det godt. Kom herefter taco spicemix og vand i gryden og bring den i kog.
 • Lad gryden simre i ca 5 minutter, tilsæt herefter tacosauce til gryden og tag den af varmen.
 • Klip tortillapandekagerne ud i kvarte. Det er nemmest at arbejde med kvarte, hvis man laver lasagnen i et firkantet fad. Fordel lidt kødsauce i bunden af fadet, derefter revet ost og så pandekagestykker. Gentag indtil det hele er brugt og slut med et lag revet ost på toppen.
 • Bag lasagnen ved 200 °C (varmluft) i ca. 30 minutter, indtil osten er gylden og smeltet.
 • Pynt den varme lasagne med salat og dryp evt. lidt creme fraiche dressing øverst. Server straks.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)