Tomattærte med oregano og basilikum…

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Tærte - opskrifter på tærter, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Som jeg var inde på forleden dag, så bød mandag aften på en usædvanlig lækker og enkel tærte med tomater og krydderurter fra haven. Både oregano og basilikum gik perfekt i spænd med sødmen fra tomaterne og det var faktisk lige før, der var tale om Italien i et tærtefad.

Morten havde godt nok været lidt nervøs for, om han ville komme til at mangle kød, men selvom han havde et marineret kyllingebryst i baghånden, behøvede han ikke grille det. Let og lækker sommermad, som faktisk også kan serveres som en del af en brunchbuffet.

Jeg brugte frisk oregano og basilikum fra mine potter på terrassen. Har man ikke begge slags, kan tærten sagtens laves enten med oregano eller basilikum. Til gengæld synes jeg altså, at man skal unde sig selv at bruge nogle ordentlige tomater, som er i sæson netop nu. De smager af så meget mere og det er vigtigt i en ret, der indeholder så relativt få ingredienser som denne.

Tomattærte med oregano og basilikum.

2-3 pers.

1 portion tærtedej eller en rulle færdiglavet tærtedej

350-400 gr små cocktailtomater

6 æg

2 dl mælk

100 gr revet ost

1 håndfuld frisk oregano og/eller basilikum

2 tsk salt

peber

Desuden 50 gr revet ost til gratinering og lidt oregano eller basilikum til pynt

Beklæd en tærteform med tærtedejen, prik den med en gaffel og forbag bunden efter anvisning på pakken. Halver tomaterne og placer dem med skærefladen opad i den forbagte bund. Pisk æg, mælk, revet ost, friskhakkede krydderurter, salt og peber sammen og hæld fyldet over tomaterne. Drys med de sidste 50 gr revet ost og bag tærten ved 200 grader i ca. 30 minutter til den er gylden og æggemassen stivnet i midten. Pynt med lidt friskhakket oregano eller basilikum på toppen og server tærten med en blandet salat.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
per
8 år siden

Timian kan altså også anbefales enten for sig selv eller sammen med de to andre krydderier. Det giver altså lige det sidste pift til tomattærten!

maibritt Jørgensen
4 år siden

hej anne. kan man komme skinke eller kylling i denne tomattærte?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)