Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tuna melts med cheddarost.

2 kommentarer
Forretter, Frokostretter
Gå direkte til opskriften
Tuna melts

Jeg er vild med tuna melts og får det altid, når vi er i New York. Men af en eller anden grund er det meget sjældent, jeg laver dem herhjemme, hvilket egentlig er lidt mærkeligt, for det er noget af det nemmeste og tager ingen tid.

Med vanlig hang til overdrivelse har amerikanerne kreeret denne her form for “åbne sandwich” med tun rørt op i lidt mayonnaise og masser af ost. Ikke specielt sundt eller ernæringsmæssigt korrekt, men vældig godt engang imellem og i små portioner. De her tuna melts spiste vi til aftensmad i går aftes, men vi spiste dem altså kun som forret, så vi fik også rigtig mad 😉

Der er forskellige måder at lave tuna melts på – blandt andet har jeg tidligere lavet en variant med kapers og rødløg i tunmassen, men i går blev det bare helt plain – kun smagt til med lidt citron. Til gengæld kan jeg godt lide at komme lidt forskelligt på toppen – under eller over osten efter hvordan det nu passer ind. I går blev det tomatskiver og oliven, men det smager også godt at komme syltede agurker/cornichoner under osten eller friskhakket rød chili på toppen af osten.

Og apropos ost, så synes jeg altså, man opnår det bedste resultat, hvis man river osten selv. Jeg ved ikke, hvad det er med færdigrevet ost, men det er ligesom, at den er meget tør i det og dermed også stivner meget hurtigt. Derfor køber jeg gerne en blok cheddar og river den selv på rivejernet. Det tager ikke ret lang tid, men det er både billigere og bedre og osten bliver ved med at være blød og smeltet – ikke mindst på en portion nachos.

Ingen bedømmelser

Tuna melts

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 stk

Ingredienser

 • 1 ds tun i vand eller olie
 • 1 spsk mayonnaise
 • 2 spsk citronsaft
 • 100 gr revet cheddarost
 • 4 skv franskbrød
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Dræn tun for vand eller olie og finddel den med en gaffel.
 • Rør run sammen med mayonnaise og smag til med citronsaft, salt og peber.
 • Fordel tunen på de 4 brødskiver og drys med revet cheddarost på toppen.
 • Bag brødene ved 200 °C (varmluft) i 6-8 minutter, indtil osten er gratineret.
 • Server straks de varme brød.
 • Tip! Kom evt. tomater i skiver eller oliven ovenpå brødene, ind de sættes i ovnen.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bianca
9 år siden

Nøjs. Både tun og ost. Det kan kun være godt 🙂