Tuna melts med cheddarost…

2 kommentarer
Forretter, Frokostretter
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med tuna melts og får det altid, når vi er i New York. Men af en eller anden grund er det meget sjældent, jeg laver dem herhjemme, hvilket egentlig er lidt mærkeligt, for det er noget af det nemmeste og tager ingen tid.

Med vanlig hang til overdrivelse har amerikanerne kreeret denne her form for “åbne sandwich” med tun rørt op i lidt mayonnaise og masser af ost. Ikke specielt sundt eller ernæringsmæssigt korrekt, men vældig godt engang imellem og i små portioner. De her tuna melts spiste vi til aftensmad i går aftes, men vi spiste dem altså kun som forret, så vi fik også rigtig mad 😉

Der er forskellige måder at lave tuna melts på – blandt andet har jeg tidligere lavet en variant med kapers og rødløg i tunmassen, men i går blev det bare helt plain – kun smagt til med lidt citron. Til gengæld kan jeg godt lide at komme lidt forskelligt på toppen – under eller over osten efter hvordan det nu passer ind. I går blev det tomatskiver og oliven, men det smager også godt at komme syltede agurker/cornichoner under osten eller friskhakket rød chili på toppen af osten.

 

 

Og apropos ost, så synes jeg altså, man opnår det bedste resultat, hvis man river osten selv. Jeg ved ikke, hvad det er med færdigrevet ost, men det er ligesom, at den er meget tør i det og dermed også stivner meget hurtigt. Derfor køber jeg gerne en blok cheddar og river den selv på rivejernet. Det tager ikke ret lang tid, men det er både billigere og bedre og osten bliver ved med at være blød og smeltet – ikke mindst på en portion nachos.

Tuna melts med cheddarost.

4 stk.

4 skv  brød – gerne italiensk

1 ds tun i vand eller olie

1-2 tsk mayonnaise

1 spsk citronsaft

salt og peber

8 spsk revet ost.

evt tomatskiver og/eller oliven til topping.

Dræn tunen og findel den med en gaffel. Tilsæt mayonnaise så det lige netop binder tunmassen sammen og rør rundt. Smag til med citron, salt og peber. Fordel brødskiverne på en bageplade og smør tun på brødet. Fordel evt tomatskiver eller oliven og slut af med 2 spsk revet ost på toppen af hver brødskive. Bag brødene ved 200 grader i 5-8 minutter til osten er smeltet og brødene varme. Server straks, evt pyntet med lidt friske krydderurter.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bianca
8 år siden

Nøjs. Både tun og ost. Det kan kun være godt 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)