Efter den succes jeg havde med at lave hjemmelavet fudge med peanutbutter og havsalt, har det kløet i mine fingre efter at prøve kræfter med endnu en variant. Og eftersom Morten så decideret har taget den forrige portion fudge under kærlig behandling, skulle det være endnu en portion, med smag af noget han rigtig godt kan lide, nemlig lakrids.

Jeg havde Johan Bülow lakridspulver i skabet og så var det jo egentlig bare at prøve sig frem. Jeg smed mit lakridspulver i bunden af en skål og hældte så den varme fudge over, da den var færdigkogt og det blev tid til at piske. Dette bevirkede, at en del af lakridspulveret fordelte sig i karamelmassen og den anden del ligesom “smeltede” pga. varmen og dannede små bitte stykker sejt lakrids. Først skældte jeg ud over de små, sorte klumper i min ellers glatte og lysebrune fudge, men nu da jeg har smagt det, kan jeg godt blive usikker på, om jeg mon kan lave dem igen, for selvom det var en fejl, så smager de faktisk ret godt og det giver et lille ekstra hint af lakrids, når man støder på dem.

 

 

Morten har for øvrigt prøvesmagt både den fudge jeg lavede med peanutbutter og denne her med lakrids igen og igen – vi har taget resterne med her til Italien, men han kan åbenbart ikke beslutte sig for, hvilken en der er den allerbedste. De er åbenbart lige gode og jeg har i den grad fået blod på tanden, så nu overvejer jeg også at lave chokoladefugde – evt en med mørk chokolade og orange eller mørk chokolade og pebermynte eller måske en helt plain med mælkechokolade. For slet ikke at tale om mine planer for at lave hjemmelavet fudge til jul med “julesmag”.

Hjemmelavet lakrids fudge.

1 ds. kondenseret mælk

450 gr sukker

115 gr smør

1,5 dl mælk

4-6 tsk lakridspulver

Bland kondenseret mælk, sukker, smør og mælk sammen i en stor gryde eller en dyb pande. Kog massen til gylden og lækker karamel under svag til jævn varme og under jævnlig omrøring. Der går noget tid, inden massen er klar, men har man et sukkertermometer, er karamellen klar, når temperaturen siger 115 grader. Har man ikke et termometer, kan man i stedet lave en test ved at komme en skefuld af den varme karamel i et glas med koldt vand. Hvis karamellen derefter kan trilles til en fast kugle, er karamellen klar. Hvis den flyder ud i vandet, skal den koge lidt længere. Når karamellen er klar til brug, kommes den i en skål og der tilsættes lakridspulver. Pisk massen i ca. 10 minutter eller til karamellen begynder at sætte sig og pres den derefter ud i en firkantet form beklædt med bagepapir. Sæt formen i køleskabet og lad massen blive helt kold, inden den skæres ud i firkanter på ca. 2 x 2 cm. Opbevar den færdig fudge i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)