Så er skoledagen startet igen for mit vedkommende og efter så lang tids ferie, er det faktisk hårdt at være tilbage på skolebænken. Selvfølgelig ikke hårdt i fysisk forstand, men man er træt i hovedet, når man kommer hjem efter at have lyttet og koncentreret sig en hel dag – i hvert fald lige indtil man kommer ind i vanen igen. Derfor nyder jeg, at gå i køkkenet og koble lidt af, når jeg kommer hjem. Her kan jeg slappe af og hygge mig, uden at skulle tænke alt for meget over hvad jeg laver og det kom der både æblekompot og en portion pandekager med vanilje ud af i dag.

Pandekager havde jeg på forhånd tænkt mig at bage, for det har jeg haft lyst til i et par dage. Men det var først, da jeg fik øje på mine forældres æbletræer, at jeg besluttede mig for også at koge en æblekompot til pandekagerne. Mine forældre har rigtig mange forskellige æbletræer i haven og de er selvfølgelig ikke alle modne endnu, men ét af træerne giver de smukkeste rubinrøde æbler og de er altid tidligt modne. Det gælder om at spise dem, lige så snart de er klar, for lige så gode de er, når de er spiseklare, lige så hurtigt bliver de melede og kedelige.

Jeg hentede 4 store, røde æbler, som jeg skrællede og skar i mindre stykker, inden de blev kogt møre med lidt sukker og vaniljesukker efter smag. Kompotten fik lov til at stå og køle, imens jeg bagte pandekagerne og da Morten kom hjem fra arbejde, fik vi så nybagte pandekager med lun æblekompot til. Vi var oven i købet så heldige, at vi kunne sidde udenfor og nyde solen, da det ikke regnede for første gang i noget der føles som 14 dage. Så dejligt og totalt hyggeligt lige af få vendt verdenssituationen over et par pandekager.

Vi spiste ca. 1/3 af kompotten til pandekagerne. Resten er gemt i køleskabet i en beholder med låg og bliver spist til morgenmad ovenpå skyr eller yoghurt i løbet af ugen. Faktisk er æblekompot også noget så lækkert til stegt flæsk, hvilket måske ikke er så underligt; det er jo nærmest æbleflæsk. Man skal blot udelade vanilje og ikke bruge for meget sukker, men så i stedet smage kompotten til med revet peberrod. Jeg lover, at det smager helt fantastisk med den søde og let peberrodsskarpe kompot til det salte flæsk.

 

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Pandekager

Samlet tid25 min
Antal: 8 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 2 æg
 • 75 gr hvedemel
 • 2 dl mælk
 • 25 gr sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • ½ tsk groft salt
 • 25 gr smør (eller 2 spsk smagsneutral olie, fa rapsolie)

Fremgangsmåde

 • Æg og mel røres sammen.
 • Mælken tilsættes og der piskes godt til en klumfri dej.
 • Sukker, vaniljesukker, salt og smør eller olie røres i dejen og den hviler, imens stegepanden varmes op.
 • Bag pandekagerne gyldne og lækre på en stegepande, ca 1 minut på hver side. Bruger man en slip-let pande med teflonbelægning, bør det ikke være nødvendigt at bruge mere fedtstof end det, som er i dejen.
 • Server pandekagerne med syltetøj, æblekompot eller sukker. Vaniljeis er også lækkert.

Noter

Vil man gerne have sprøde pandekager, så kan man erstatte lidt af mælken med øl, ca 1 dl. 
Jeg bruger en mellemstor pande og bager ret tynde pandekager, så jeg får 8 stk ud af denne her portion. Mængden vil selvfølgelig variere, hvis man bruger en større/mindre pande og afhængigt af, hvor tykke man ønsker sine pandekager. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)