Rocky road eller “stenet vej” er en amerikansk form for hjemmelavet slik, indeholdende “alt godt fra skabet” blandet med smeltet chokolade. Når hele herligheden er stivnet, skæres den ud i mundrette bider eller barer og så har man rocky road bites.

I anledning af, at Morten nu langt om længe er gået på sommerferie og at der står Italien i vores kalender indenfor overskuelig fremtid, lavede jeg en portion rocky road bites med hindbær i går og dem hyggede vi os med i går aftes efter aftensmaden, imens vi fik set Anne Hjernøe og Anders Aggers sommerprogram fra i sidste uge, hvor de var i Slesvig. Jeg synes virkelig, det er de hyggeligste programmer, de to får strikket sammen. Det handler lidt om mad, lidt om mennesker og lidt om kultur i en fin balancegang og for en gangs skyld er det ligesom at der er “tid nok” – det hele skal ikke overstås med lynets hast, fordi programmet kun må vare i 25-30 minutter og så har Anders Agger virkelig den mest behagelige stemme. Jeg glæder mig hvert år til 4 nye sommerprogrammer.

Men tilbage til de der rocky roads. Jeg synes, de bliver bedst, hvis man kommer en eller anden form for kiks eller småkage i chokolademassen og så er skumfiduser et must i min verden, men ellers er der nogenlunde frit slag – nødder, mandler, chokoladebarer i mindre bidder, slik, fx vingummi, lakrids eller karameller, tørret frugt, marcipan osv osv. Pointen er, at man skal have så mange skønne “sten” som muligt støbt ind i den lækre chokolade “vej”.

 

 

Jeg valgte at holde fyldet til mine rocky roads på et minimum og nøjedes derfor med knuste digestive og hindbær skumfiduser. Til gengæld vendte jeg den smeltede chokolade sammen med blød nougat og dryssede lidt frysetørrede hindbær på toppen, hvilket jeg synes gav en rigtig lækker smag.

Rocky road bites med hindbær.

25-30 stk.

150 gr mørk chokolade

150 gr blød nougat

75 gr knuste digestive kiks

75 gr lyserøde skumfiduser, klippet i mindre stykker

100 gr mørk chokolade

2 spsk frysetørrede hindbær

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Skær nougat’en i mindre bidder og smelt den i den lune chokolade. Når nougat’en er smeltet, tilsættes kiks og skumfiduser og der røres godt rundt, til alt er dækket af chokolade. For et firkantet fad med bagepapir og vend blandingen heri. Bred blandingen ud og glat den så godt som muligt med en dejskraber eller bagsiden af en ske. Smelt de sidste 100 gr chokolade over vandbad eller i mikroovnen og fordel den smeltede chokolade ovenpå rocky road massen i fadet, så overfladen bliver endnu mere jævn. Drys med frysetørrede hindbær, inden chokoladen stivner. Sæt fadet i køleskabet og lad chokoladen blive helt kold, inden den skæres ud i firkanter på ca. 2 x 2 cm. Opbevar på køl.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)