Rocky road med dronningmandler og dumle.

4 kommentarer
Ideer til studentermad, Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

Rocky road eller “stenet vej” som det også kan oversættes til, er en skøn form for chokoladekonfekt og noget af det nemmeste at lave. Der skal blot bruges en god, smeltet chokolade som vendes sammen med “alt det gode fra slikskabet”. Fx skumfiduser, karameller, nødder/mandler, kiks, lakridser, vingummi eller hvad man nu har lyst til.

Se også – Mozartkugler I Havrefirkanter med nougat I Sprøde karamelbidder

Nem opskrift på rocky road.

Denne her opskrift på rocky road er med dronningmandler, dumle karameller og skumfiduser. Og jeg synes, at de er helt genialt gode. Mandlerne tilfører knas, imens karameller og skumfiduser bidrager med en let sej og “chewy” konsistens, som jeg er ret vild med. Faktisk er skumfiduser et must i min verden, men ellers er der nogenlunde frit slag. Pointen er bare, at man skal have støbt en masse skønne “sten” ind i den lækre chokolade “vej”. Og laver man rocky roads som en del af julekonfekten, så er det jo helt oplagt at bruge nisseskum, evt. klippet i mindre stykker.

Tip! Se tips til opskriften + lækre variationer under opskriften. 

5 fra 5 stemmer

Rocky road

Hviletid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 30 stk

Ingredienser

 • 300 gr mælkechokolade (mørk chokolade kan også bruges)
 • 100 gr dronningmandler
 • 1 ps dumle karameller (ca 120 gr)
 • 50 gr mini skumfiduser
 • evt hakkede dronningmandler til pynt

Fremgangsmåde

 • Bræk chokolade i mindre stykker, kom den i en stor skål og smelt den forsigtigt over vandbad eller i mikrobølgeovn.
 • Kom dronningmandler, dumle karameller og skumfiduser i den smeltede chokolade og vend godt rundt, indtil alt er dækket af chokolade.
 • Fordel chokoladeblandingen i en form (ca 15 x 20 cm) foret med bagepapir og glat overfladen med bagsiden af en ske. Drys evt. med hakkede dronningmandler på toppen.
 • Stil formen på køl i mindst 1 time, indtil chokoladen er størknet.
 • Løft chokoladeblokken op af formen og skær den ud i firkanter á ca 3 x 3 cm.
 • Opbevar rocky roads på køl i en bøtte med låg. Holdbarheden er ca 2 uger. Rocky roads er ikke fryseegnede.

Tips til opskriften.

Det er helt oplagt at lave en portion rocky road konfekt, hvis man har en rest smeltet chokolade til overs. Fx efter overtræk af konfekt, chokoladestøbning eller lignende. Det er blot at komme skumfiduser, kikserester, nødder/mandler, karameller, lakridser osv ned i skålen og røre rundt, indtil det hele er dækket af smeltet chokolade.

I stedet for at fordele chokoladeblandingen i en form, kan man bruge en ske og sætte sine rocky roads i små toppe på et stykke bagepapir. Præcis ligesom når man laver cornflakes-toppe. Når chokoladen er stivnet tages de små toppe af bagepapiret, og pakkes i en bøtte med låg. Man kan også fordele chokoladen i mini muffinsforme.

Selvom der næsten ikke er grænser for alle de lækkerier, som man kan komme i sine rocky roads, så må der ikke komme “våde” ting i chokoladen. Dvs syltede eller friske frugter, bær, appelsinsaft og lignende. Fugten vil få chokoladen til at skille og den vil blive grå og grynet.

Lækre variationer.

Jeg har brugt mælkechokolade til denne her opskrift, men man kan selvfølgelig sagtens bruge mørk eller hvid chokolade i stedet for. Man kan også bruge en blanding af mørk og mælkechokolade, hvis man har rester liggende. Endelig kan man komme lidt blød nougat i den mørke chokolade og lade det smelte, inden man tilføjer de øvrige ingredienser. Vær dog OBS på, at mængden af blød nougat er afgørende for, hvor faste/hårde de færdige rocky roads bliver. Jeg anbefaler max 25-30 % nougat, hvis ikke de færdige firkanter skal blive for bløde og “fedtede”.

Det er helt oplagt at lave rocky roads, hvis man har rester af diverse nødder, tørret frugt, slik, marcipan osv. Perfekt til et lille stop spild af mad projekt. Personligt vil jeg nødigt undvære skumfiduserne, som giver en lækker og let sej konsistens. Men i realiteten er der “fri leg”. Det gælder bare om at bruge sin fantasi og alle de lækkerier, som man bedst kan lide. Har man en pakke cornflakes eller lignende, sprøde morgenmadsprodukter stående, så kan man også tilsætte en smule for ekstra “crunch”.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mari
8 år siden

Den her variant ser virkelig lækker ud. Hvor får du hindbær-skumfiduser fra?

Bente
4 måneder siden

Du bruger hele dumle, Dronninge mandler i blandingen

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)