Så er skoledagen startet igen for mit vedkommende og efter så lang tids ferie, er det faktisk hårdt at være tilbage på skolebænken. Selvfølgelig ikke hårdt i fysisk forstand, men man er træt i hovedet, når man kommer hjem efter at have lyttet og koncentreret sig en hel dag – i hvert fald lige indtil man kommer ind i vanen igen.

Derfor nyder jeg, at gå i køkkenet og koble lidt af, når jeg kommer hjem. Her kan jeg slappe af og hygge mig, uden at skulle tænke alt for meget over hvad jeg laver og det kom der både æblekompot og en portion pandekager ud af i dag.

Pandekager havde jeg på forhånd tænkt mig at bage, for det har jeg haft lyst til i et par dage, men det var først, da jeg fik øje på mine forældres æbletræer, at jeg besluttede mig for at koge en æblekompot til pandekagerne.

Mine forældre har rigtig mange forskellige æbletræer i haven og de er selvfølgelig ikke alle modne endnu, men ét af træerne giver de smukkeste rubinrøde æbler og de er altid tidligt modne. Det gælder om at spise dem, lige så snart de er klar, for lige så gode de er, når de er spiseklare, lige så hurtigt bliver de melede og kedelige.

Jeg hentede 4 store, røde æbler, som jeg skrællede og skar i mindre stykker, inden de blev kogt møre med lidt sukker og vanille. Kompotten fik lov til at stå og køle, imens jeg bagte pandekagerne og da Morten kom hjem fra arbejde, fik vi så nybagte pandekager med lun æblekompot. Vi var oven i købet så heldige, at vi kunne sidde udenfor og nyde solen, da det ikke regnede for første gang i noget der føles som 14 dage.

 

 

Vi spiste ca. 1/3 af kompotten til pandekagerne. Resten er gemt i køleskabet i en beholder med låg og bliver spist til morgenmad ovenpå en portion skyr eller yoghurt i løbet af ugen.

Vanilleprikket æblekompot.

4 æbler

2-3 spsk sukker

1/2 tsk. vanillepulver

1-2 spsk citronsaft

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne i en lille gryde sammen med sukker, vanillepulver, citronsaft og en anelse vand, så æblerne ikke brænder sig fast i bunden af gryden – bare omkring 1/4 dl. Kog æblerne under låg til de er møre og kan røres ud til en grov mos – det gør ikke noget, at der er lidt æblestykker tilbage i kompotten. Smag evt. til med lidt mere sukker og afkøl kompotten. Den kan holde sig en uges tid i køleskabet og alternativt kan den fryses.

Luftige pandekager.

8 stk.

2 æg

2 dl mælk

75 gr hvedemel

1/2 tsk salt

25 gr sukker

1/2 tsk vanillepulver

25 gr smeltet smør eller 2 spsk olie

Æg, mælk og mel røres sammen til en klumpfri dej. Salt, sukker, vanillepulver og smør eller olie røres i dejen. Bag pandekagerne gyldne og lækre på en slip-let pande. Det er ikke nødvendigt at bruge yderligere fedtstof til stegningen, hvis der bruges slip-let pande.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)