Meningerne om chili con carne er temmelig delte – enten er man for, eller også er man imod og oftest står og falder det hele på bønnerne. Heldigvis kan vi rigtig godt lide en omgang cowboy chili con carne herhjemme og så får vi gerne majschips, brød eller ris ved siden af. Egentlig burde man måske bare spise chili’en som den er, uden nogen former for tilbehør, for der er jo masser af grønsager i, men jeg synes bare, der skal et eller andet til. Dette bevirker så også, at vi næsten altid har chili con carne til 2 dage og så en lille bitte rest, som ingen  af os kan blive mætte af.

Nogle gange får Morten resten med på madpakken til frokost, men andre gange finder jeg på et eller andet at bruge det til, så det kan strækkes til endnu en gang aftensmad til os begge to, fx som fyld i ostegratinerede madpandekager med salat.

Forleden dag var det dog ikke pandekager, der kom til at akkompagnere den sidste rest chili i bunden af gryden, men derimod to store, bagte kartofler med blød og fnuglet midte og sprødstegt skind. Jeg bager altid kartofler uden stanniol – stanniolet holder fugten inde ved kartoflen i stedet for at slippe den ud og dermed ender man med en bagt kartoffel, der smagsmæssigt minder mere om en kogt. Desuden vasker jeg kartoflen godt, inden jeg gnider skindet med lidt olie – så kan hele kartoflen spises, for jeg synes næsten det allerbedste på en bagt kartoffel, er det lækre kartoffelskind.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Bagte kartofler med chili con carne

Bagetid1 t 30 min
Samlet tid1 t 40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 4 store bagekartofler
 • 1 spsk olie
 • 1 spsk salt
 • 1 rest (4-6 dl) chili con carne
 • 4 spsk revet ost
 • 4 spsk creme fraiche
 • 1 ds majs
 • forårsløg i tynde ringe

Fremgangsmåde

 • Vask kartoflerne og prik huller rundt omkring med en gaffel – dermed kan kartoflerne slippe af med dampen under bagning. Gnid olien ind i kartoflerne. 
  Kom bagepapir på en bageplade og drys med lidt salt på pladen – saltet suger fugten fra kartoflerne under bagningen, så de bliver ekstra sprøde i skindet. Bag kartoflerne ved 150 gr (varmluft) i 1-1,5 time afhængig af størrelsen.
  Varm en rest chili con carne op i en lille gryde eller i microovn. Skær et kryds i de bagte kartofler og åben dem. Fyld den varme chili con carne i kartoflerne og pynt herefter hver kartoffel med lidt revet ost, 1 spsk kølig creme fraiche, evt lidt forårsløg i tynde skiver og et drys majskerner øverst.

Noter

Skal man kun lave 1-2 bagte kartofler, så kan det være en mulighed at spare opvarmningen af ovnen og i stedet bage kartoflerne i mikrobølgeovnen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)