Chili cheese fries med bacon og cheddar.

4 kommentarer
Forretter, Snacks
Gå direkte til opskriften

Jeg er alvorligt bange for, at jeg sætter min fremtid som sundhedsprofessionel over styr ved at skrive dette her indlæg. Omvendt må jeg altså også bare ud med det, for hvor smagte de her chili cheese fries med cheddar og bacon da bare helt forrygende godt – på den der snaskede, amerikanske, “lidt for meget” – måde, som de fleste af os vist godt kan få trang til engang imellem.

Det hele startede faktisk med, at jeg havde lyst til et stykke goudaost med chili – jeg er vild med kombinationen af den milde gouda og chilien, som giver et kick og en let brændende fornemmelse på tungen. Min ide udviklede sig i løbet af dagen, men hvordan der så kom pommes frites nedenunder og creme fraiche dressing, bacon og forårsløg ovenpå, må jeg lade stå hen i det uvisse. Dog blev jeg kraftigt inspireret af opskriften på en klassisk portion nachos og en forret, jeg engang har fået på en amerikansk restaurant.

Det endte dog med, at jeg brugte revet cheddar og lidt chili flager, i stedet for at ofre et stykke gouda – goudaen skal næsten nydes kold. Men hvor om alting er, så smagte det ganske forrygende – ikke i store portioner selvfølgelig, men som en lille appetizer, anrettet på et fad og placeret imellem Morten og mig, så vi bare kunne spise hele herligheden med hver sin gaffel.

Hovedretten var for øvrigt en cobb salad (uden bacon) – vi trængte pludselig til noget grønt og knasende efter denne her omgang, men det bliver bestemt ikke sidste gang, at der kommer chili fries på menuen herhjemme.

Ingen bedømmelser

Chili cheese fries

25 min
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 ps frosne pommes frites (ca 700-800 gr)
  • 200 gr revet cheddarost
  • tørrede chiliflager
  • 1 pk bacon i skiver (ca 7-8 skiver)
  • 1 dl creme fraiche dressing
  • 2 stængler forårsløg (skåret i tynde ringe)

Fremgangsmåde

  • Tilbered de frosne pommes frites efter anvisningen på pakken.
  • Steg bacon sprødt på en pande og lad det trække på et stykke køkkenrulle.
  • Anret de varmes pommes frites på 4 tallerkener og drys med revet cheddarost, chiliflager og knust bacon.
  • Pynt med creme fraiche dressing og forårsløg på toppen, og server straks.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mari
9 år siden

Uha, det ser godt nok go’ ud!

Anne-Marie
9 år siden

Uha da da, en farlig sag. Kender nogen der ville falde pladask for det (resten af min familie). Ved ikke om jeg tør lave det. Nachos kan de spise til aftensmad uden grønt til, altså indtil jeg løfter pegefingeren.

Kh.
Anne-Marie

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)