Det er ikke så ofte, at jeg bager muffins eller cupcakes som vel efterhånden er den mere gængse betegnelse for de fine, små kager i papirformene, men man kommer ikke udenom, at til en skovtur er de enormt praktiske og så kan de transporteres, uden at man behøver frygte for udseendet, når kagerne pakkes ud ved rejsens ende. Jeg mangler nok det der pynte-gen, som dem der kan bruge rigtig lang tid på at pynte en cupcake har, men mindre kan jo også gøre og jeg synes egentlig, at de her muffins er fine som de er med et minimum af pynt.
Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på citronmåne med marcipan og fordelte så dejen i muffinforme i stedet for i en springform. Resultatet blev lækre og luftige muffins med en tydelig smag af citron og sødme fra marcipanen. Jeg brugte også lidt citronsaft i glasuren, som blev fordelt ovenpå kagerne, men bliver det en smule for syrligt, kan man jo bare nøjes med at komme citron i kagerne og så pynte dem med en helt almindelig glasur lavet på vand og flormelis.
Kagerne gjorde stor lykke på en skovtur lørdag eftermiddag som bestemt ikke blev dårligere af, at septembervejret viste sig fra sin bedste side og at der desuden blev fundet og høstet en stor portion gule kantareller.

Citronmuffins
Ingredienser
- 150 gr blødt smør
- 150 gr sukker
- 4 æg
- 100 gr marcipan (revet)
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 125 gr hvedemel
- 1 usprøjtet citron (revet skal og saft)
- 5 spsk flormelis
- evt. frysetørret hindbær til pynt
Fremgangsmåde
- Pisk smør og sukker til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt imellem hvert.
- Vend revet marcipan, vanilje, bagepulver og hvedemel i dejen sammen med revet citronskal og saft. Hold 2 spsk citronsaft tilbage til glasuren.
- Fordel dejen i 12 muffinforme af papir, metal eller silikone.
- Bag kagerne ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 15-20 minutter til de er gennembagte. Lad den afkøle på ovnristen.
- Rør flormelis, citronsaft og en smule vand sammen til en tyk glasur.
- Pynt de afkølede kager med glasur og evt. et drys frysetørrede hindbær.
- Kagerne kan gemmes i 2-3 dage, hvis de pakkes godt ind. De kan desuden fryses – dog bedst uden glasur.
Kan de mon fryses? Citron muffins?
Birgitte – Det vil jeg næsten tro, at de kan, men jeg har ikke selv prøvet det. Jeg ville dog vente med at komme glasur på, da glasuren godt kan blive lidt “grim” at se på, efter en tur i fryseren 😀