Det her er en af de mest enkle supper, jeg kender. Indrømmet, de fleste grønsagssupper er relativt enkle at gå til, men jeg synes bare, denne her på en eller anden måde er endnu nemmere. Måske har det noget at gøre med, at jeg stort set har opskriften i hovedet og at jeg altid bruger økologiske gulerødder, så modsat andre grønsagssupper, hvor der godt kan være en del arbejde med rengøringen af grønsagerne, så bliver gulerødderne til denne her suppe bare skyllet og skåret i skiver med hud og hår, inden de kommes i gryden. Benyttes der ikke økologiske gulerødder, ville jeg nok skrælle dem først, men så tager det jo heller ikke længere tid.

Dette her er ikke nogen stor portion, for vi er jo kun Morten og mig herhjemme og lige præcis rester af suppe, har vi sært nok ofte lidt svært ved at få spist. Måske fordi det er lidt mere vanskeligt for Morten, at have suppe med på madpakke, som ikke må løbe ud af bøtten. Vi spiste et lækkert, italiensk brød til suppen og blev rigeligt mætte, men er man mere end 2 personer, skal man nok gange opskriften op.

 

 

Suppen har en flot, orange farve, varme fra krydderierne og en mild smag af karamelliseret gulerod og løg og den passer perfekt til en grå efterårsdag, hvor regnen siler ned og man bare trænger til noget hurtig aftensmad, som varmer helt ud i tæerne, når man kommer hjem.

Cremet gulerodssuppe.

2 pers.

1 spsk olie

2 fed hvidløg, hakkede

1 løg, skrællet og skåret i grove tern

4 mellemstore gulerødder, skåret i skiver

1 L vand

1 grønsagsbouillonterning

1 pk. flødeost, naturel eller med smag, fx pikant

2 tsk paprika

evt. et nip chilipulver

salt og peber

Varm olien op i en gryde og svits hvidløg og løg heri. Når løgene er klare tilsættes gulerødder og de svitses i et par minutter. Hæld vandet over grønsagerne i gryden, tilsæt bouillonterningen og lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter, til gulerødderne er møre. Tilsæt flødeost, paprika og evt. et nip chilipulver og blend suppen glat og cremet – det er nemmest, bare at stikke en stavblender i gryden. Smag til med salt og peber og server med godt brød.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)