Ud fra devisen at man kan komme stort set alting i en tærte, uden at den mislykkes, kreerede jeg i går en tærte med kylling, bacon, spidskål i fine strimler og et æble i tern – altså en rigtig efterårstærte.
Resultatet blev virkelig lækkert og det er absolut ikke sidste gang, at jeg kommer kål i en tærte, selvom det måske ikke lige er noget, jeg ville have tænkt på, hvis ikke jeg havde fået øje på det halve spidskål i køleskabet. Den strimlede kål gav både en rigtig god mæthed og tilføjede en lækker fylde til tærten, så hvor vi normalt ville spise næsten en hel tærte til aftensmad, kunne vi kun lige spise lidt over halvdelen af denne her.
For at det hele nu ikke skulle bliver alt for “brunkål med flæsk-agtigt” (eller spidskål med bacon, hvis nu vi skal holde os til realiteterne), valgte jeg at give tærten et asiatisk twist og krydrede med karry og en anelse chili. Dermed endte smagen med at minde lidt om kinesiske forårsruller med kylling og karry og kombinationen af det karrykrydrede fyld med de små sød-syrlige æbletern, den sprøde tærtebund og den cremede æggemasse er bestemt noget, der er værd at gentage en anden gang.
Efterårstærte med kylling, bacon, spidskål og æbler.
2-3 pers.
1 portion hjemmelavet tærtedej eller en rulle fædigkøbt dej
1 pk. bacon i skiver, skåret i mindre stykker
1 rå kyllingefilet, skåret i mindre tern
1/2 spidskål, skåret i tynde strimler
1 æble, skåret i små tern
2 tsk karry
1 nip chilipulver, kan udelades
salt og peber
5 æg
2 dl creme fraiche
100 gr revet ost
1 tsk salt og peber
Pres tærtedejen ud i en tærteform og prik den med en gaffel. Kom bacon i mindre stykker på en varm stegepande og steg stykkerne sprøde og brune. Tilsæt kyllingestykker og brun dem godt af i baconfedtet. Tilsæt kål i strimler og vend det rundt til det falder sammen. Til sidst røres æbletern i og der krydres godt med karry, evt. lidt chilipulver, salt og peber, inden fyldet fordeles i tærtebunden. Slå æggene ud i en skål og tilsæt creme fraiche. Pisk blandingen sammen, tilsæt revet ost, salt og peber og hæld æggemassen over kyllingefyldet. Bag tærten ved 180 gr i 20-25 minutter til tærten er gylden og har sat sig. Server tærten varm eller lun, evt. med lidt salat til.
Øjjj, den tærte smagte vanvittig lækkert ?
Jeg havde Ingen creme frais, men brugte kvark, det fungerede fint!
Tak for en fed inspirerende blog
Janni – Det glæder mig, at tærten blev en succes 🙂
Kvark, creme fraiche eller fromage frais – det kommer vist nogenlunde ud på ét i tærte-sammenhæng 🙂
Mums den var god. Tak for opskrift.
Velbekomme – dejligt at høre 😀
En dejlig og vellykket tærte. Lækkert med æbler i. Det giver en god smag.
En dejlig tærte. Det giver en god smag med æbler i.
Herdis – Dejligt at høre 🙂
Kan man bruge hytteost og lidt mælk istedet for cremefraiche?
Birgitte – Ja, det kan du sagtens. Jeg ville nok bare bruge ren hytteost, men det bestemmer man jo selv 😀