Det her gulerodssuppe med pikantost er en af de mest enkle supper, jeg kender. Indrømmet, de fleste grønsagssupper er relativt enkle at gå til, men jeg synes bare, denne her på en eller anden måde er endnu nemmere. Måske har det noget at gøre med, at jeg stort set har opskriften i hovedet og at jeg altid bruger økologiske gulerødder. Så modsat andre grønsagssupper, hvor der godt kan være en del arbejde med rengøringen af grønsagerne, så bliver gulerødderne til denne her suppe bare skyllet og skåret i skiver med hud og hår, inden de kommes i gryden. Benyttes der ikke økologiske gulerødder, ville jeg nok skrælle dem først, men nu er det jo heller ikke fordi, at det tager såååå lang tid 🙂

Det her er ikke nogen kæmpestor portion suppe, for vi er jo kun Morten og mig herhjemme og man kan sagtens få 4 pænt store skålfulde ud af portionen. Spiser man brød eller lignende ved siden af, så er jeg sikker på, at de fleste nok skal blive mætte og serverer man suppen som forret, er der selvfølgelig slet ingen problemer. Vi spiste et lækkert, italiensk brød til suppen og blev rigeligt mætte, men er man 4 meget sultne personer, så skal man måske lige overveje at lave halvanden portion af nedenstående opskrift.

Suppen har en flot, orange farve, en dejlig varme fra krydderierne og en mild smag af karamelliseret gulerod og løg. Og så passer den altså bare helt perfekt til en grå efterårsdag, hvor regnen siler ned og man trænger til noget hurtig aftensmad, som varmer helt ud i tæerne, når man kommer hjem. Jeg synes personligt, at pikantosten er med til at give suppen et ekstra “pift” og en skøn smag, men nu er jeg også mere end almindeligt begejstret for pikantost. Er man ikke helt så meget til pikantost som mig, så kan suppen sagtens afrundes med en pakke flødeost naturel eller bare en sjat fløde.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 3 stemmer

Gulerodssuppe med pikantost

Antal: 4 portioner
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 2 fed hvidløg (skrællede og hakkede)
 • 2 løg (skrællede og hakkede)
 • 1 rød peberfrugt (renset og skåret i grove tern)
 • 5-6 mellemstore gulerødder (skyllede og skåret i skiver)
 • 1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon (evt. vand + 2 bouillonterninger)
 • 200 gr gul pikantost (eller flødeost naturel)
 • 2 tsk paprika
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg og løg heri.
 • Når løgene er klare tilsættes peberfrugt og gulerødder og de steges i et par minutter.
 • Hæld bouillon over grønsagerne i gryden, læg låg på og lad det hele simre i ca. 20 minutter, til gulerødderne er møre.
 • Tilsæt pikantost og paprika til gryden og blend suppen glat og cremet med en stavblender.
 • Smag til med salt og peber og varm suppen godt igennem.
 • Server suppen rygende varm med godt brød til.

Noter

Skal suppen "bide lidt fra sig", så kan man tilsætte en frisk, renset chili i små tern til gryden sammen med peberfrugten. Man kan også bruge lidt chilipulver efter smag. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)