Herhjemme følger vi troligt med i “Den store bagedyst” onsdag efter onsdag. Nu forholder det sig således at onsdag, udover at være “bagedyst–dag”, også er hundetræningsdag, så normalt ser vi først genudsendelsen på Dr’s hjemmeside, når vi er kommet fra træning, men ses det skal det altså. Og det allerhelst i selskab med lidt hjemmebagt kage, for ellers kan man godt sidde og få lidt abstinenser over alle de mundvandsfremkaldende ting de får bagt i de små køkkener.

I sidste uge var det en god, gammeldags drømmekage, som vi nød sammen med en kop te i selskab med de dygtige amatørbagere og i denne uge har jeg gravet endnu en klassiker frem fra gemmerne, nemlig Vancouver småkager, som er en knasende lækker og sprød småkage, der minder om en mellemting mellem en kokossmåkage og en havregrynskage.

Originalopskriften på småkagerne stammer vist fra Gyldendals bage bog, men jeg har justeret den en hel del i løbet af årene, så jeg ved ikke rigtigt, hvor original den længere kan kaldes. Smagen er dog kun blevet bedre og er man bare en lille smule til småkager, skal man bestemt unde sig selv at afprøve dem her. Ikke alene smager de skønt – de er også lynhurtige at lave og så kan de snildt holde sig en måneds tid i en kagedåse, hvis man altså kan holde sig fra dem så længe.

Vancouver småkager.

125 gr smør

100 gr rørsukker

100 gr brun farin

1 æg

100 gr hvedemel

1/2 tsk vanillepulver

1/2 tsk natron

1 knsp salt

75 gr havregryn

75 gr kokosmel

Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse og rør ægget i. Sigt hvedemelet sammen med vanillepulver, natron og salt og vend det i smørret sammen med havregryn og kokosmel. Tril dejen til kugler på størrelse med en lille valnød og læg dem på en bageplade med lidt afstand, da de flyder lidt ud. Pres kagerne let flade med bagsiden af en ske og bag dem i 7-8 minutter ved 200 grader, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl kagerne på ovnristen og opbevar dem herefter i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)