Småkager er noget, som mange af os danskere primært bager til jul. Og mange af de småkagevarianter, som vi kender til, forbinder sig da også netop til jul. Men så er det jo godt, at der også findes et par undtagelser. Det kunne eksempelvis være de her vancouver småkager med havregryn og kokos. En virkelig lækker “hverdags-småkage”, som jeg bager året rundt.

Se også – Fedtebrød med romglasur I Havregrynskager I Specier med vanilje

Vancouver småkager opskrift.

En vancouver småkage er en sprød småkage, der minder om en mellemting mellem en kokossmåkage og en havregrynskage. Den er virkelig lækker og desuden dejlig nem at lave, fordi dejen kan formes direkte fra skålen, uden at den skal hvile først.

Originalopskriften på småkagerne stammer vist oprindeligt fra Gyldendals bagebog. Men jeg må indrømme, at jeg har justeret den en hel del i årenes løb, så jeg ved ikke rigtigt, hvor original den længere kan kaldes.

Smagen er dog kun blevet bedre og er man bare en lille smule til sprøde småkager, så skal man bestemt unde sig selv at afprøve dem her. Ikke alene smager de skønt, de er også lynhurtige at lave. Desuden kan de snildt holde sig en måneds tid i en kagedåse, hvis man altså kan holde sig fra dem så længe. Og hvem synes ikke, det i virkeligheden er lidt hyggeligt, at have en dåse hjemmebagte småkager stående?

Vancouver småkager med havregryn og kokos
Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Vancouver småkager

Bagetid8 min
Samlet tid30 min
Antal: 35 stk

Ingredienser

  • 125 gr blødt smør
  • 100 gr sukker
  • 100 gr brun farin
  • 1 æg
  • 100 gr hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk natron
  • 1 nip salt
  • 75 gr havregryn
  • 75 gr kokosmel

Fremgangsmåde

  • Pisk blødt smør og sukker sammen til en lys og luftig masse.
  • Tilsæt æg og pisk grundigt.
  • Sigt hvedemel sammen med vaniljesukker, natron og salt og vend det i smørret sammen med havregryn og kokosmel.
  • Tril dejen til kugler på størrelse med en lille valnød, som lægges med lidt afstand på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Pres kagerne let flade.
  • Bag kagerne ved 190 °C (varmluft) i 7-8 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
  • Afkøl kagerne på ovnristen og opbevar dem i en lufttæt dåse. Holdbarheden er 3-4 uger. Småkagedejen kan desuden fryses.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)