Waldorsalat fungerer supergodt som tilbehør til vildt og mange af de klassiske vinterretter som fx forloren hare eller stegt andebryst. Selvom der er rigtig mange danskere, der ikke bryder sig om selleri, så kan de fleste faktisk lide en god waldorfsalat og eftersom man har hele 2 slags selleri at gøre godt med, både bladselleri og knoldselleri, så er der jo altid den mulighed, at dem der ikke bryder sig om den ene variant kan lide den anden. I hvert fald vil jeg mene, at det er fuldstændig lige meget, hvilken slags selleri man bruger i sin waldorfsalat, den klassiske smag skal nok dukke op alligevel.

Waldorfsalaten blev oprindeligt opfundet på Waldorf Astoria hotellet i New York og var som udgangspunkt en mayonnaisesalat med selleri, vindruer og æblestykker, der blev anrettet ovenpå en grøn salat som en let forret. Jeg må nok indrømme, at jeg har svært ved at forestille mig at skulle spise waldorfsalat, udelukkende bestående af mayonnaise, frugt og selleri, men omvendt havde opfinderen af waldorfsalaten nok heller ikke lige forestillet sig, at hans salat en dag skulle fungere som tilbehør til brun sauce, kartofler og forloren hare.

 

 

Og forloren hare, brun sauce samt brune og hvide kartofler var lige hvad der kom på tallerknerne, sammen med denne her waldorfsalat, forleden dag, da vi var forbi et vennepar for at spise, snakke, hygge og grine.

Waldorfsalat med druer og valnødder.

5 stilke bladselleri eller 1 lille knoldselleri

4 æbler, skåret i små tern

250 gr vindruer

50 gr valnødder

Dressing.

4 dl creme fraiche

2 spsk mayonnaise

1-2 spsk citronsaft

2 spsk sukker

1 tsk salt

Selleristilkene skæres i tynde skiver. Hvis der bruges et knoldselleri, skrælles det og rives derpå groft. Bland selleri sammen med æbler i tern og vindruer i en skål, men tag lige fra til pynt. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Kom dressingen i skålen med selleri og frugt og rør godt rundt, så dressingen fordeles jævnt. Pynt med de tiloversblevne selleristykker, vindruer og valnødder.

Note. Ønsker man lidt ekstra knas, kan man tilsætte lidt valnødder til salaten, i stedet for kun at pynte med dem på toppen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)