Waldorsalat fungerer supergodt som tilbehør til vildt og mange af de klassiske vinterretter som fx forloren hare eller stegt andebryst og så selvfølgelig til julemiddagen. Selvom der er rigtig mange danskere, der ikke bryder sig om selleri, så kan de fleste faktisk lide en god waldorfsalat og eftersom man har hele 2 slags selleri at gøre godt med, både bladselleri og knoldselleri, så er der jo altid den mulighed, at dem der ikke bryder sig om den ene variant kan lide den anden. I hvert fald vil jeg mene, at det er fuldstændig lige meget, hvilken slags selleri man bruger i sin waldorfsalat, den klassiske smag skal nok dukke op alligevel.

Waldorfsalaten blev oprindeligt opfundet på Waldorf Astoria hotellet i New York og var som udgangspunkt en mayonnaisesalat med selleri, vindruer og æblestykker, der blev anrettet ovenpå en grøn salat som en let forret. Jeg må nok indrømme, at jeg har svært ved at forestille mig at skulle spise waldorfsalat, udelukkende bestående af mayonnaise, frugt og selleri, men omvendt havde opfinderen af waldorfsalaten nok heller ikke lige forestillet sig, at hans salat en dag skulle fungere som tilbehør til brun sauce, kartofler og forloren hare.

Og forloren hare, brun sauce samt brune og hvide kartofler var lige hvad der kom på tallerknerne, sammen med denne her waldorfsalat, forleden dag, da vi var forbi et vennepar for at spise, snakke, hygge og grine. Nogle gange er det bare noget så hyggeligt, at stable en lille uformel sammenskudsmiddag på benene.

Waldorfsalat

Samlet tid20 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

 • 5 stilke bladselleri (eller 1 lille knoldselleri)
 • 4 æbler (skåret i tern)
 • 250 gr vindruer

Dressing.

 • 4 dl creme fraiche
 • 2 spsk mayonnaise
 • 2 spsk citronsaft
 • 2 spsk sukker (eller efter smag)
 • 1 tsk groft salt
 • 50 gr valnødder til pynt

Fremgangsmåde

 • Selleristilkene skæres i tynde skiver. Bruger man knoldselleri, skal det skrælles og rives groft. Bland selleri med æbler og vindruer i en skål, men tag evt. lidt fra til pynt. 
 • Rør dressingen sammen og smag til. Kom dressing i salaten og rør godt rundt, så den fordeles jævnt. 
 • Anret salaten og pynt med lidt selleri og druer. Slut af med at fordele valnødder på toppen. 

Noter

Ønsker man lidt ekstra knas, kan der tilsættes flere valnødder til salaten. I stedet for valnødder kan man bruge pecannødder, som smagsmæssigt minder ret meget om valnødder. Alternativt kan man pynte salaten med ristede mandel- eller hasselnøddeflager

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)