Da jeg var lille, fik vi indimellem bagels med kanel og rosiner til morgenmad i weekenden i løbet af efteråret og vinteren. Faktisk fik vi dem også nogle gange om eftermiddagen, hvis vi skulle have lidt godt til teen. Der er altså bare et eller andet over smagen af kanel, der rimer på hygge og varm te. Dengang var der som regel tale om frosne bagels fra supermarkedets køledisk, som blev ristet i ovnen eller på brødristeren. Men uden at være helt sikker,  så tror jeg faktisk, at de er udgået af sortimentet i de fleste butikker. Eller også dukker de op en sjælden gang for derefter at forsvinde igen.

Faktum er i hvert fald, at bortset fra i USA og i England, hvor de tilsyneladende også er vilde med kombinationen af kanel og rosiner, så har jeg ikke set den slags bagels i butikkerne i mange år. Men det gør nu heller ikke så meget, for jeg er sidenhen begyndt at bage mine bagels selv, og det er faktisk både nemt og også lidt sjovt. Bagels skal nemlig koges, før de skal bages i ovnen og det er lidt sjovt at stå og se, hvordan de rå bagels vokser, når de kommer ned i det kogende vand. Eller måske er det primært underholdende for en madnørd som mig 🙂

Jeg plejer at fryse de nybagte bagels ned i mindre portioner. Så er det nemt lige at fiske en posefuld bagels ud og riste i ovnen eller på brødristeren til morgenmaden eller eftermiddagsteen. Giver rosinerne problemer, så kan man forresten sagtens nøjes med at bruge kanel i sine bagels. Og skal det være helt plain hvedebagels, så udelader man både kanel og rosiner. Man kan også lave bagels med cheddarost og chili. Så skal man bare drysse revet ost og tørrede chiliflager på toppen af hver bagel, inden de sættes i ovnen og bages. Helt perfekte til eksempelvis bagelsandwiches.

Bagels med kanel
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Bagel med kanel

Hæve- og bagetid1 t 40 min
Samlet tid2 t 15 min
Antal: 8 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • 1 tsk groft salt
 • 40 gr sukker
 • 2 spsk stødt kanel
 • 100 gr rosiner
 • 1 spsk olie
 • 450 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Fremgangsmåde

 • Hæld vand i en skål og udrør gæren her. Tilsæt salt, sukker, kanel, rosiner, olie og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
 • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
 • Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter.
 • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 lige store stykker, som formes til runde boller.
 • Stik en pegefinger ned i midten af hver bolle og lav et hul.  Bevæg fingeren, så der dannes en fin, rund bagel med et hul i midten. Husk at hullet bliver mindre, når bollerne hæver, så hullerne skal ikke være alt for små.
 • Læg de rå bagels på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca 30 minutter.
 • Sæt en stor gryde med vand på komfuret og bring den i kog. Der skal være vand nok til, at bagelsene kan flyde.
 • Kom 2-3 bagels i det kogende vand ad gangen - mængden afhænger lige af grydens størrelse. Hver bagel vil falde til bunds i gryden og efterfølgende hæve og stige op til overfladen.
 • Når en bagel stiger op til overfladen, tages dem op af vandet og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Bag de kogte bagels ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
 • Lad de færdige bagels køle af på ovnristen og server dem lune. De kan også halveres og ristes.

Noter

Hvis man ønsker almindelige hvedebagels, kan man udelade kanel og rosiner i dejen.

 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)