En brunch eller en langsom weekendmorgenmad bliver bare ekstra lækker, hvis den afsluttes med et lille sødt indslag. Og som det søde indslag laver jeg ofte de her skønne bananpandekager. De smager forrygende dejligt med friske bær og lidt honning eller en klat rabarberkompot. Eller hvad med en skefuld vaniljeskyr, grofthakket chokolade og mandler/nødder?

Se også – Amerikanske pandekager I Bananvafler I Koldhævede morgenmadsboller

Opskrift på bananpandekager uden sukker.

Jeg laver bananpandekager på modne (gerne overmodne) bananer, æg, lidt havregryn, hvedemel og så smager jeg til med en smule stødt kanel eller vanilje, men det bestemmer man jo selv. Pandekagerne er altså uden tilsat sukker idet bananerne søder helt perfekt. 

Vil man lave en endnu mere simpel udgave af banan pandekager, så kan man faktisk også udelukke hvedemel og kanel/vanilje og blot nøjes med mosede bananer, æg og havregryn. I så fald anbefaler jeg, at man laver dejen ved hjælp af en stavblender, så ingredienserne blendes godt og havregrynene kommer til at fungere som mel/bindemiddel, men derudover er processen helt den samme. 

Tip! Se også mine bedste tips til at lave bananpandekagerne i forvejen under opskriften. 

Bananpandekager uden sukker
Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Bananpandekager

Hviletid10 min
Samlet tid30 min
Antal: 12 stk (små)

Ingredienser

 • 2 modne bananer (mosede)
 • 2 æg
 • 4 spsk hvedemel
 • 4 spsk havregryn
 • 1 tsk stødt kanel (kan udelades)
 • 1 nip salt
 • evt. smør eller olie til stegning

Fremgangsmåde

 • Pisk mosede bananer, æg, hvedemel, havregryn, kanel og salt sammen i en skål.
 • Lad gerne pandekagedejen hvile i ca 10 minutter.
 • Varm en stegepande op med lidt smør eller olie. Bruges der en "slip-let" pande er det ikke sikkert, det er nødvendigt, at bruge fedtstof.
 • Hæld dejen ud i klatter på den varme pande og steg pandekagerne til de er gyldne på begge sider.
 • Server bananpandekagerne med vaniljeskyr og frisk frugt til morgenmad eller med syltetøj, sukker eller nutella til eftermiddagshygge og dessert.
 • Bliver der rester, så kan bananpandekagerne sagtens holde sig flere dage på køl og lunes inden servering. De kan desuden fryses.

Noter

 

Se også - 

 

Bananvafler

 

Amerikanske pandekager

 

Forbered bananpandekagerne i god tid.

Selvom bananpandekager er ret simple at lave, så er det jo ikke altid, at man har lyst til at kaste sig ud i de helt store madlavningsprojekter om morgenen. Nogle gange er det rigeligt bare at koncentrere sig om at koge et æg. Men vil man gerne have pandekager til morgenmad, så kan man sagtens forberede dejen, eller endda bage bananpandekagerne, dagen før.

Selve dejen kan uden probleme røres sammen om aftenen og hvile i køleskabet natten over. Så skal pandekagerne blot steges på en varm pande, inden de er klar til at sætte på bordet. Vær dog opmærksom på, at det kan være nødvendigt at røre lidt ekstra væde (et ekstra æg eller en sjat vand/mælk) i dejen inden stegningen. Havregrynene kan nemlig godt suge en del væske i løbet af natten. 

Alternativt kan man bage pandekagerne dagen før. Så skal de blot genopvarmes i ovnen ved ca 100 °C (alm. ovnfunktion) indtil de er lune/varme. Dæk evt. fadet til med et stykke stanniol, så pandekagerne holder sig bløde og svampede og ikke danner skorpe, imens de varmes. Det samme gælder frosne pandekager. De skal blot optøs på køkkenbordet, inden de sættes i ovnen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)