I anledning af at weekenden stod for døren, bagte jeg i fredags et lækkert og svampet kanelbrød. Sådan et brød er nærmest en hybrid mellem kanelsnegle og franskbrød, men altså mest til kagesiden, så jeg forsøger at begrænse den slags til weekenden. I weekenden er det til gengæld helt perfekt som et lille sødt indslag på morgenbordet i stedet for morgenkager og spiser man det ikke til morgenmad, er det også lækkert at nyde en rigtig tyk skive til en kop te i løbet af dagen. Synes man alligevel, at det bliver lidt for usundt, har jeg på et tidspunkt udviklet en lidt sundere udgave af kanelbrødet, nemlig et fuldkorns-kanelbrød, hvor jeg blandt andet udskiftede det traditionelle smørfyld med æblemos og brugte lidt fuldkornsmel.

Vi har spist brødet til morgenmad både lørdag og søndag morgen sammen med blødkogte æg, lækkert rugbrød, frisk frugt og en skøn juice med appelsin, blodappelsin og lyserød grapefrugt, som Innocent har sendt mig en smagsprøve på. Den smager fuldstændig som friskpresset appelsinjuice og så har den en lille bitte snert af grape til sidst – helt fantastisk frisk og lækker morgenjuice, som nok skal blive en fast gæst på morgenbordet herhjemme, når vi ikke lige presser vores juice selv.

Ellers har weekenden udelukkende budt på dejlige oplevelser med fødselsdag hos et vennepar i går eftermiddags, som først sluttede da vi kom hjem i seng kl. 1.30 i nat. Heldigvis bor de lige på den anden side af gaden, så der er aldrig langt hjem eller diskussioner om, hvem der skal køre.

I dag har vi sovet længe og nydt den ekstra time, som omstillingen til vintertid har foræret os. Efter morgenmad kørte vi en tur i Legoland og gik en lille tur rundt, prøvede et par forlystelser og fik “takket af” for i år (vi har jo sæsonpas). Derefter fik vi handlet ind, inden vi gik en tur med Villy i en stor hundeskov. Nu sidder jeg lidt ved computeren, inden jeg skal have bikset lidt aftensmad sammen til os, og Morten og Villy har bemægtiget sig den ene sofa og ser fodbold. Perfekt afslutning på en dejlig weekend og nu er der under en uge til vi skal til New York.

Kanelbrød.

1 stk.

1 dl mælk

1/2 dl vand

25 gr gær

50 gr smør

50 gr sukker

1 tsk salt

2 æg

400 gr hvedemel

Kanelfyld.

50 gr blødt smør

150 gr lyst rørsukker

2 spsk stødt kanel

Evt. lidt perlesukker og grofthakkede mandler/nødder til pynt.

Lun mælk og vand og smelt smørret heri. Opløs gæren i blandingen og tilsæt sukker, salt og æg. Tilsæt melet og rør godt rundt. Dejen kan godt virke en smule våd, men bliv ved med at røre, så samler den sig til sidst. Bruger man en køkkenmaskine, kommes alle ingredienserne i røreskålen, hvorefter maskinen samler dejen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur, ca 1 time. Imens røres ingredienserne til kanelfyldet sammen.

Slå dejen ned og ælt den igennem. Tilsæt evt. lidt ekstra mel. Rul dejen ud til et rektangel og smør kanelfyld på. Pas på med ikke at komme helt ud til kanten. Rul rektanglet sammen til en roulade. Først foldes enderne ca. 5 cm ind, derpå rulles dejen helt sammen. Dermed lukkes enderne. Placer rouladen i en brødform foret med bagepapir. Klip evt. små snit med en saks i toppen af rouladen – det giver en fint kig til kanelfyldet – og lad brødet hæve ca. 30 minutter. Pensl med vand og drys med perlesukker og grofthakkede mandler/nødder. Bag brødet ved 200 grader i 15 minutter (ikke varmluft). Herefter dækkes brødet til med stanniol og bages i ca 30-40 minutter ved 200 grader (ikke varmluft) til brødet er gennembagt og gyldenbrunt – bagetiden afhænger lidt af formens størrelse og dermed dejens tykkelse. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på risten. Server gerne lunt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)