Jeg er jo, som bekendt, ikke den store kaffedrikker. Igennem årene har jeg efterhånden lært at drikke kaffe med mælk og cafe latte, dog kun med 1 single-shot espresso, men da jeg i sin tid blev udlært barista og senere fungerede som chefbarista i en Baresso i Århus, havde jeg min sag for et par gange hver dag, når jeg skulle smage på og bedømme, om vores espresso-shots var i orden, eller om der skulle justeres på maskinerne. Huh, det var seriøst hårdt arbejde at tage den mundfuld, også selvom jeg med tiden vænnede mig lidt til det.

Noget andet jeg vænnede mig til, efter mine år som barista, var også at drikke ordentlig kaffe. Stadigvæk med en gedigen sjat mælk i godt nok – jeg rører aldrig andet, men den kaffe jeg kan smage, den skal altså være af en ordentlig kvalitet – bønnerne skal have være korrekt opbevaret et mørkt og køligt sted, de skal være friskmalede og så skal kaffen brygges efter “reglerne” og helst i en stempelkande.

Stempelkander kræver til gengæld en ret grov maling af kaffen, for at få mest mulig smag og udbytte af bønnerne, så til det formål er der anskaffet en kaffekværn fra Bodum til maskinparken herhjemme. Der findes rigtig mange kaffekværne både i butikkerne og på nettet, man kan blandt meget andet se kaffekværne fra Bodum lige her. Men en af grundende til at vi anskaffede en kværn er, at der er så utroligt få steder, man kan købe andet end formalet kaffe på poser. Og finder man en butik, hvor de har en kaffekværn, skal man ofte købe så stor en portion kaffebønner, at man har malet kaffe til en måneds tid, i hvert fald med vores forbrug herhjemme og dermed ryger konceptet med friskmalede bønner jo.

 

 

Vi ejer ikke en almindelig kaffemaskine, for når Morten primært drikker kaffe på arbejde og jeg oftest holder mig til te, har vi ikke rigtigt noget at bruge en sådan til. Til gengæld har vi 2 smukke Bodum stempelkander, som tages i brug, når vi har gæster, eller i weekenden når vi sidder længe over morgenbordet. Og så er det altså ren luksus, lige at kunne male den portion kaffebønner man har brug for, for at kunne brygge en ekstra lækker kop kaffe – med eller uden mælk 😉

Afslutningsvis kan jeg da lige som bonusinfo nævne, at Bodum laver ekstra glaskander til deres stempelkander, som sælges separat. De er relativt billige, sammenlignet med en ny stempelkande og det er virkelig smart, hvis uheldet er ude og nogen (fløjte fløjte) er kommet til at smadre den oprindelige glaskande 😉

 

Note. Indlægget er sponsoreret, men ordene og meningen er helt min egen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)