Sprøde heksefingre til halloween…

2 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter, Snacks
Gå direkte til opskriften

I dag skal det handle om knasende sprøde heksefingre, som kan bages til Halloween. Halloween, eller Allehelgens Aften, som det jo oprindeligt hed herhjemme, er ellers ikke rigtigt noget, vi som sådan fejrer. Bevares, jeg synes det er vældig hyggeligt at pynte op med græskar og lys ved hoveddøren, men det er nok lige så meget fordi, jeg synes, det ser så smukt ud og ligesom hører sig efteråret til. I år rejser vi desuden til New York den 1. november, altså dagen efter Halloween, men så regner jeg til gengæld med at få min lyst til uhygge og græskar styret, når vi indtager Manhattan.

Men selvom vi ikke rigtigt fejrer Halloween, så kan man jo godt lave nogle af de fine, uhyggelige snacks, som man ser alle mulige steder på denne her tid af året. Ikke mindst på de amerikanske madblogs. Her har jeg taget udgangspunkt i en helt almindelig opskrift på sprøde grissini og så har jeg formet dem som fingre og sat en mandel på som negl. Voila – krogede og sprøde heksefingre. Okay, jeg indrømmer, at mine måske nærmere kan betegnes som pølsefingre end krogede heksefingre – i hvert fald må der være tale om fingrene på en særdeles velnæret heks. Jeg synes egentlig, at jeg trillede dejpølserne ret tynde, men de kunne åbenbart godt have været endnu tyndere.

Heksefingrene er perfekte at servere for børn og barnlige sjæle og de er geniale som en lille starter eller snack, fx før en Halloweenfest. Man kan sagtens spise dem “au naturel” men det smager også skønt at dyppe de sprøde snacks i en god dip, fx en grøn guacamole, hvis man nu skal blive i halloween-stemningen. Ellers går man jo heller ikke galt i byen med en god aioli eller måske bare et brev færdiglavet dip rørt op i lidt creme fraiche?

1.80 fra 5 stemmer

Sprøde heksefingre

Hæve- og bagetid2 t
Samlet tid2 t 15 min
Antal: 30 stk

Ingredienser

 • dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • tsk groft salt
 • 1 spsk tørret basilikum el. oregano
 • ½ dl olie
 • 150 gr durumhvedemel
 • 250 gr hvedemel
 • smuttede mandler

Fremgangsmåde

 • Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, basilikum, olie, durumhvede og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
 • Alternativt kan dejen laves i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
 • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
 • Tril dejen til pølser på omtrent 1 cm's tykkelse og form dem til krogede heksefingre. Skær et par riller ved knoerne med en lille kniv.
 • Læg fingrene på en bageplade med bagepapir og tryk en smuttet mandel på hver finger som negl. Lad fingrene efterhæve i ca. 15 minutter. 
 • Bag fingrene gyldne ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 20-25 minutter, skru derefter ned for ovnen og bag dem i yderligere 15 minutter ved 150 °C (alm. ovn - ikke varmluft), til de er helt sprøde.
 • Lad fingrene afkøle på ovnristen og server evt med en god dip eller hummus.
Heksefingrene bliver sprøde som grissini og kan derfor ikke fryses.Til gengæld kan de sagtens opbevares i en lufttæt beholder eller kagedåse. 
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Tine
4 år siden

Hej.
Tak for alle dine gode opskrifter.
Tror du, at fingrene kan holde sig fra søndag til Halloween onsdag? Eller mon de bliver tørre/bløde?
På forhånd tak for svar og god weekend.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)