Jeg elsker fredage. Selvom jeg på mit studie sjældent har 5 skoledage i træk, men derimod oftest et par læsefridage i løbet af ugen, så er der alligevel noget ganske særligt ved fredag. Måske er det fordi, vi begge to har weekend og dermed 2 hele fridage i vente når vi når frem til fredag. Med tid til langsom morgenmad og masser af snak, planer, oplevelser, ture og ikke mindst fredag aften, hvor vi bare kan slappe af.

Vi er gået i gang med at gense tv-serien Matador, som vi af en eller anden mærkelig grund aldrig har set sammen, på trods af at jeg er en af de der nørder, der kan stort set samtlige replikker udenad. I aften har jeg derfor planer om, at vi skal hygge på sofaen med endnu et par afsnit, masser af stearinlys, varm te, frisk udskåret frugt og disse her hjemmelavede bounty’s, som jeg lavede i går.

Bounty er virkelig noget af det nemmeste at lave selv og så smager det tusind gange bedre, end det man kan købe i butikkerne, hvilket muligvis hænger sammen med, at sådan en hjemmegjort basse er helt frisklavet. At man også selv er herre over, hvorvidt kokosbidderne skal overtrækkes med lys, mørk eller hvid chokolade og ikke mindst hvor høj kakaoprocenten i chokoladen skal være, er jo bare yderligere en bonus.

Det kræver faktisk bare tre ingredienser at fremstille sin egen bounty, så hvis man har kondenseret mælk, kokosmel og lidt chokolade på lager, er man allerede godt i gang. Herefter er det bare at blande den kondenserede mælk med så meget kokosmel den kan trække og forme massen til små brød som afkøles et par timer, inden de overtrækkes med god chokolade. Voila. Hjemmelavet slik af den allerbedste slags.

Hjemmelavet bounty.

10 stk.

200 gr kondenseret mælk (1/2 ds).

ca. 150 gr kokosmel, måske lidt mere

200 gr chokolade til overtræk

Bland kondenseret mælk og kokosmel sammen og form det til 10 små kokosbrød. Lad brødene stå på køl i et par timer, så de kan “sætte sig”. Smelt chokoladen og overtræk de små brød med et tyndt lag chokolade. Lad chokoladen størkne og opbevar de små bounty’s på køl eller i en lufttæt beholder. Jeg kan godt lide mine bounty’s sprøde og kolde, så jeg opbevarer dem på køl. Hjemmelavede bounty’s kan holde sig i en uges tid eller lidt længere.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)