Jeg elsker fredage. Og selvom jeg på mit studie sjældent har 5 skoledage i træk, men derimod oftest et par læsefridage i løbet af ugen, så er der alligevel noget ganske særligt ved fredag. Måske er det fordi, vi begge to har weekend, og dermed 2 hele fridage i vente, når vi når frem til fredag. Med tid til langsom morgenmad og masser af snak, planer, oplevelser, ture og ikke mindst fredag aften, hvor vi bare kan slappe af. Vi er netop gået i gang med at gense tv-serien Matador, som vi af en eller anden mærkelig grund aldrig har set sammen. Og det på trods af, at jeg er en af de der nørder, der kan stort set samtlige replikker udenad. I aften har jeg derfor planer om, at vi skal hygge på sofaen med endnu et par afsnit, masser af stearinlys, varm te, frisk udskåret frugt og så et par stykker hjemmelavet bounty, som jeg lavede en portion af i går.

Bounty er virkelig noget af det nemmeste at lave selv og så smager det tusind gange bedre, end dem man kan købe i butikkerne. Hvilket muligvis hænger sammen med, at sådan en hjemmegjort basse er helt frisklavet. At man også selv er herre over, hvorvidt kokosbidderne skal overtrækkes med lys, mørk eller hvid chokolade og ikke mindst hvor høj kakaoprocenten i chokoladen skal være, er jo bare yderligere en bonus.

>> Se også min opskrift på hjemmelavet karamelcreme af kondenseret mælk lige her.

Jeg har for år tilbage lavet bountykugler til jul og jeg husker, at det var noget med kokosmel, fløde og æggehvider. Kuglerne smagte for så vidt udemærket, omend holdbarheden var noget begrænset pga æg og fløde, men det er klart, at det er noget nemmere at lave bounty med kondenseret mælk.

Faktisk behøver man bare tre ingredienser for at fremstille sin egen bounty, så hvis man har kondenseret mælk, kokosmel og chokolade på lager, er man klar til at gå i gang med projektet. Det er nemlig bare at blande den kondenserede mælk med så meget kokosmel, som den kan trække og forme massen til små brød, som afkøles et par timer, inden de overtrækkes med god chokolade. Voila. Hjemmelavet slik af den allerbedste slags. Og efter min mening skal de opbevares på køl og nydes iskolde, men det bestemmer man jo selv.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Bounty (hjemmelavet)

Samlet tid20 min
Antal: 10 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 200 gr kondenseret mælk (½ dåse)
  • 150 gr kokosmel (måske skal der bruges lidt mere)
  • 200 gr god chokolade

Fremgangsmåde

  • Bland kondenseret mælk med så meget kokosmel som den kan trække.
  • Form massen til 10 små brød og lad brødene stå på køl i et par timer, så de kan “sætte sig”. Så bliver de nemmere at overtrække pænt.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og overtræk de små brød ved at dyppe dem i chokoladen med en gaffel.
  • Sæt de chokoladeovertrukne bounty på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne.
  • Opbevar hjemmelavet bounty i en lufttæt bøtte, evt på køl. De kan holde sig i ca 14 dage.

Noter

I stedet for barer kan man trille kokosmassen til kugler. I så fald giver portionen 20-30 kugler afhængig af størrelsen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)