Jeg har altid så mange planer og ideer – lækre og spændende opskrifter der skal afprøves og hyggelige aktiviteter for os herhjemme, men mange gange når jeg kun det halve af, hvad jeg havde tænkt mig. Jeg lærte engang, at chancen for at man rent faktisk gennemfører det, man har sat sig for er meget større, hvis man skriver det ned, hvilket er grunden til, at jeg nu indfører disse månedlige lister her på bloggen. Her vil jeg skrive de ting ned, som jeg glæder mig til i løbet af måneden og på den måde håber jeg, at bare noget af det går i opfyldelse.

 

 

I oktober glæder jeg mig til –

– At pynte fortrappen med fine græskar, lyng og lanterner med lys i. Det ser så hyggeligt ud, når mørket falder på og lysene tændes.

– At brygge lækre og varmende drikke, som nydes imens jeg putter i sofaen med tæpper, en god bog og massevis af stearinlys.

– At plukke massevis af æbler og forvandle dem til lækkert bagværk, skønne desserter og ikke mindst bruge dem i det salte køkken.

– At få stillet en fin, rustik bænk op ved fortrappen – gerne en hjemmelavet, men hvis evnerne ikke rækker, så helst et loppefund eller lign.

– At bage hjemmelavede bastogne-kiks – en skøn og efterårskrydret lille småkage, som længe har været på min liste, men som er blevet udsat, fordi jeg synes, at smagen passer bedst til efterår og vinter.

– At finde et par markeder i vores lokalområde og se, om ikke vi kan være heldige at falde over et par fine loppefund til stuerne – evt. noget vi selv kan sætte lidt i stand. Jeg er vild med fine, gamle ting, som kan pynte hist og her, uden at det på nogen måde skal blive alt for “mormor”- agtigt, eller vores hjem skal ende med at ligne et museum.

– At gå lange ture med Villy, samle fine kastanier og nyde efteråret der lige om lidt viser sig i al sin pragt med brogede blade, høj himmel og fugle på træk.

– At spise en masse af de skønne skønne græskar, som er i sæson lige netop nu.

– At fejre min (og Villy’s) fødselsdag med en hyggelig aften, lækker mad og drikke, kage og ikke mindst hele min familie.

– At koge dejlig varm suppe i lange baner. Jeg har en plan om, at der enten skal laves gullaschsuppe eller en moderne form for gule ærter i løbet af oktober måned. Begge to varianter, som jeg har overvejet og taget tilløb til i et stykke tid.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)