Mexicansk suppe med bacon og majs…

10 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Mexicansk mad, Opskrifter, Suppe, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Efterår rimer på suppe og navnlig i den sidste tid er vi blevet rigtig gode til at spise suppe en gang om ugen herhjemme Ikke kun de gammelkendte efterårsklassikere som gulerodssuppe, græskarsuppe eller kartoffelsuppe, for jeg forsøger også at grave opskrifter og ideer til suppe frem, som jeg ikke lige umiddelbart har stiftet bekendtskab med tidligere, fx denne her lækre variant.

Jeg kan egentlig godt lide en skål varm suppe. Serveret med lidt godt brød er det rigtig efterårsmad, som både varmer og hygger, men for at det ikke skal blive alt for blødt at spise, vil jeg gerne have lidt at tygge på og måske også lidt forskellige strukturer i suppen.

Det er der så rigeligt i denne her lækre mexicanske grønsagssuppe, som vi fik til aftensmad i går og som er fuld af kartofler, gulerødder og majs. Smagen er let krydret og fløden giver en dejlig cremet konsistens, men hvis man ikke er til krydret mad, kan man jo bare bruge lidt mindre chili.

 

 

Dette her er bestemt en suppe som vil blive lavet igen, men ikke lige næste gange, for der har jeg planer om en suppe med ristede kartofler og majs. Desuden har jeg et butternut græskar liggende, som trænger til at blive spist, så måske ender det også med at blive forvandlet til en dejlig, varmende efterårssuppe.

Mexicansk suppe med bacon og majs.

4 pers.

1 pk bacon i strimler eller skiver

1 bundt forårsløg, skåret i tynde ringe

5-6 store kartofler, skrællede og skåret i tern

3 store gulerødder, skrællede og skåret i tern

1/2 tsk chilipulver

1 tsk paprika

1 ds hakkede tomater

8 dl grønsagsbouillon – evt. vand + 1 bouillonterning

1 ds majs

1/4 L madlavningsfløde

salt og peber

Steg bacon sprødt og lækkert i en stor gryde og tag det op. Svits forårsløg (gem lidt af det grønne til pynt), kartoffeltern og gulerodstern i baconfedtet og tilsæt chilipulver og paprika. Hæld hakkede tomater og grønsagsbouillon i gryden, læg låg på og lad suppen simre i ca. 15 minutter. Tilsæt majs og madlavningsfløde og varm suppen godt op. Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm toppet med lidt sprød bacon og forårsløg.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne-Marie
8 år siden

Den ser spændende ud og passer lige ind i Low FODMAP, som jeg spiser efter. (Bortset fra madlavningsfløden, men den kan jo nemt erstattes med lidt rigtig fløde)
Den tror jeg skal prøves snart.

God Weekend
Kh.
Anne-Marie

Piskeriset
8 år siden

Mmm, det lyder godt! Jeg må også snart få lavet nogle supper, nu hvor kulden begynder at trænge sig på 🙂

Mari
7 år siden

Den smager virkelig, virkelig godt! Den er nu blevet en fast del på madplanen.

Klaus Abldgaard
2 år siden

1 pk bacon i strimler eller skiver = 150 eller 300 gram ?

Gitte Faarbech
2 år siden

Det er den BEDSTE suppe. TAK 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)