Jeg elsker skipperlabskovs og det har jeg gjort hele mit liv. Blandingen af de let mosede kartofler og det langtidssimrede, smørmøre kød er simpelthen uovertruffen. Og for mig er det rigtig efterårs- og vintermad.

Skipperlabskovs – min bedste opskrift.

Der findes virkelig mange bud på, hvordan en ægte skipperlabskovs skal laves. Og der er jo ikke nogle fremgangsmåder, der er mere rigtig end andre.  Men jeg holder altså på, at der skal være en solid overvægt af kartofler. Minimum 1 del kød til 3 dele kartofler. Og gerne mere, hvis man spørger mig. I denne her portion har jeg brugt, hvad der svarer til 75 gr kød pr. person. Men selvom det måske lyder af lidt, så er det virkelig ikke noget, som man tænker over, imens man sidder og spiser. Kartoflerne har jo simret sammen med kødet i flere timer. Og derfor har det hele ligesom taget lidt smag af hinanden.

Jeg har altid fået skipperlabskovs med hele peberkorn i. Også da min lillebror og jeg var små. Det er som om, at hele peberkorn bare hører sig til i skipperlabskovs. Og så må børn og sarte sjæle bare sutte dem rene og lægge dem på kanten af tallerkenen, hvis de ikke kan lide at tygge i dem. Der er i hvert fald “no mercy” i min familie 🙂

Til hverdag og fest.

Skipperlabskovs er glimrende gæstemad, hvis man vælger at være lidt old school her i løbet af efteråret og vinteren og sætte en kæmpe grydefuld på bordet. For det første er det supernemt at lave. Og når først kartoflerne er skrællede og skåret ud, passer resten jo stort set sig selv. Desuden er det billigt, for det eneste der skal købes, er lidt god oksekød i tern, en masse kartofler og løg.

Endelig må man jo ikke glemme, at alle de kartofler lægger en ret god bund. Så man kan mætte rigtig mange mennesker med sådan en grydefuld. Og så er det da en lidt hyggelig ret. Skal det være rigtig festligt, kan man jo servere øl og en snaps ved siden af. Så bliver det nok ikke mere klassisk.

Print opskrift Pin opskrift
4.67 fra 6 stemmer

Skipperlabskovs

Stegetid2 t
Samlet tid2 t 30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 400 gr oksekød i tern, fx bov eller tykkam
 • 1 spsk smør
 • 3 løg (skrællede og grofthakkede)
 • vand
 • 5 laurbærblade
 • 1 tsk hele peberkorn (eller kværnet peber)
 • 2 tsk groft salt
 • kg kartofler (skrællede og skåret i tern á 2 x 2 cm)

Fremgangsmåde

 • Start med at gå kødet efter og fjern evt. urenheder. Skær herefter kødet i tern á ca 2 x 2 cm.
 • Brun kødet i smør i en gryde og tilsæt løgene. Når løgene er klare, hældes der vand i gryden til kød og løg lige netop er dækket.
 • Tilsæt laurbærblade, peberkorn og salt, læg låg på og bring gryden i kog. Lad kød og løg simre ved svag varme i 1 time. 
 • Efter en time tilsættes kartoflerne til kødet. Læg låget på gryden og lad retten simre i yderligere 1 time.
 • Herefter røres der godt rundt, så de møre kartofler moses let ud i kødet og “samler” retten.
 • Smag til med salt og peber og server med en iskold smørklat, friskhakket persille, groft rugbrød og syltede rødbeder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)