Udover lækker, fyldt chokolade og havregrynskager havde jeg også lavet chokolademousse til dessert til min fødselsdagsfest i lørdags. Moussen er en gammel klassiker på bloggen, men det er alligevel ved at være nogle år siden, at jeg skrev om den første gang, så den kan vist godt tåle en gentagelse.

Moussen er stærkt inspireret af Nigella Lawson og den er supernem at lave. Der skal ikke bruges æg for at få den til at stivne, men derimod en solid portion skumfiduser. Det lyder måske lidt sært at komme skumfiduser i en chokolademousse, men når skumfiduserne smeltes sammen med chokoladen og derefter får lov til at afkøle, får de hele herligheden til at sætte sig som den dejligste, cremede mousse. Man skal dog huske, at bruge en god mørk chokolade med en høj kakaoprocent, for selvom man ikke tilsætter sukker til moussen, så bidrager skumfiduserne jo alligevel med en god portion sødme.

Jeg sprøjtede moussen ud i små portionsglas med en stjernetyl – det er en solid dessert, så man skal passe på med at lave portionerne for store. Alternativt kan man kugle den afkølede mousse op som æg vha to spiseskeer, eller man kan nøjes med at komme den i en fin skål og lade det være op til folk selv at afgøre, hvor meget eller lidt de kan spise.

 

 

For at få lidt pynt og farve på de færdige mousser, dryssede jeg med hakkede valnødder og lidt frysetørret hindbær. Dette er selvfølgelig ikke nødvendigt, men jeg synes, det er lækkert med lidt knas til at bryde moussens bløde konsistens og de frysetørrede hindbær bidrager med en fin farve.

Skøn og cremet chokolademousse.

15 små portioner.

300 gr hvide skumfiduser

500 gr god, mørk chokolade

100 gr smør

1,25 dl kogende vand

1/2 L piskefløde

1 tsk vanillepulver

Kom skumfiduser, mørk chokolade i mindre stykker, smør og vand i en gryde og smelt det under svag varme til en cremet chokoladesauce. Rør jævnligt rundt. Når alle skumfiduserne er helt smeltede, tages gryden af varmen og massen afkøles let. Imens røres fløden til skum og smages til med vanillepulver. Vend fløden sammen med den lune chokoladesauce til en ensartet masse. Der sker ikke noget ved at fløden smelter let. Lad moussen sætte sig på køl i mindst 3 timer – herefter kan den serveres. Ønsker man at sprøjte moussen ud, tages den ud af køleskabet og tempereres i ca. 15 minutter, inden der kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og anrettes i portionsglas. Drys evt. med hakkede nødder og frysetørrede bær.

Note. Moussen kan også laves til orange-chokolademousse, ved at tilsætte reven skal af en økologisk appelsin til chokoladesaucen imens den smelter i gryden. Endvidere kan man lave mint-chokolademousse ved at tilsætte lidt mørk chokolade med mynte eller hvid mousse ved at bruge hvid chokolade.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)