I denne her weekend har vi nydt de lækreste bananpandekager til morgenmad. De minder ret meget om de små, tykke, amerikanske morgenmadspandekager, som traditionelt serveres med bacon, pølser eller lign. og masser af ahornsirup, men de her er dog noget sundere, fx er de sødet med banan i stedet for sukker og så er de tilsat havregryn, som giver en god fylde og mæthed.

Vi spiste pandekagerne med en klat vanilleskyr og blåbær og hindbær fra haven – nogle af årets sidste, men man kan også servere pandekagerne med bananer i skiver, hakkede mandler/nødder og en god ahornsirup. Man kan selvfølgelig også gå “all in” og servere dem på amerikansk med bacon/pølser og scramble eggs.

Hvis man nu ikke lige synes, at man har mod på at kaste sig ud i den helt store madlavning om morgenen, så kan dejen med fordel røres sammen om aftenen og hvile i køleskabet natten over, inden pandekagerne steges om morgenen. Vær dog opmærksom på, at det kan være nødvendigt at røre lidt ekstra væde i dejen inden stegningen, idet havregrynene kan suge en del, så tilsæt evt. et ekstra æg. Alternativt kan man også stege pandekagerne dagen før og så bare lune dem lidt i ovnen, inden de skal serveres.

Efter en god og solid morgenmad og en tur ud og handle ind til den kommende uge, skal resten af denne her regnvejrsdag bare bruges på hygge indendøre. Vi har tændt op i brændeovnen og puttet os i bløde tæpper på sofaen med udsigt til en god film. Desuden har jeg lavet en stor kande te og så købte vi en pose med de lækreste gourmetchips med havsalt, da vi var ude at handle, så mon ikke vi snart skal have hul på posen?

Sukkerfri bananpandekager.

6 stk.

1 stor eller 2 små modne bananer

1 stort æg

25 gr havregryn

35 gr hvedemel

1/2 tsk vanillepulver

1/2 tsk stødt kanel – kan udelades

1 nip salt

lidt smør til stegning

Mos bananerne med en gaffel og rør dem sammen med æg/æggehvider, havregryn, hvedemel, vanillepulver, kanel og salt. Lad blandingen trække ca. 15 minutter. Varm en stegepande op og steg pandekagerne i lidt smør på den varme pande. Server pandekagerne med frugt, hakkede mandler/nødder og ahornsirup.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)