Tomatsuppe – nem og lækker opskrift.

51 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Annonce, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Ideer til studentermad, Lette retter, Opskrifter, Sund mad, Suppe

Det her indlæg skal handle om hjemmelavet tomatsuppe. For nu, hvor vi for alvor har taget fat på efteråret, så er det hyggeligt at varme sig på en skål suppe på de kølige dage, hvor blæsten suser og de gule og røde blade danser rundt i vinden. Villy forsøger at fange bladene, når vi går tur. Han ligner næsten en lille kat, når han suser rundt efter dem og forsøger at gribe dem mellem poterne. Det er ikke altid det lykkes for ham, men fanger han dem, får de lige en ordentlig rusketur mellem tænderne. Så kan de lære at ligge stille.

Se også – Ovnbagt tomatsuppe I Tomatsuppe med tortellini I Peberfrugtsuppe I Kartoffel-porre suppe

Hjemmelavet tomatsuppe.

Mine forældres drivhushus bugner fortsat af store, saftige og modne tomater. Forleden plukkede jeg en stor portion og tryllede dem om til en varm og krydret tomatsuppe med masser af smag, saft og kraft. Jeg fulgte stort set samme fremgangsmåde, som sidst jeg plukkede tomater, hvor jeg lavede hjemmelavet tomatsauce. Denne gang tilsatte jeg dog bouillon, paprika, chili og en smule fløde, for lige at gøre suppen ekstra cremet og lækker.

Fløden kan erstattes af en pakke flødeost naturel eller helt udelades. Suppen smager faktisk fint uden. Men selvfølgelig bliver den lige en lille smule mere cremet med fløde, mælk eller flødeost. Desuden kan man udelade chili’en eller nøjes med mindre. Suppen er i forvejen ret kraftig og intens i smagen. Så skal den serveres for mindre børn, er det måske en meget god idé.

Køb ind til opskriften hos nemlig.com

Som en ny service har jeg indgået et samarbejde med nemlig på en række af mine populære opskrifter. Det betyder, at hvis du klikker på ”knappen” herunder, så er alle ingredienserne til opskriften allerede tilføjet din indkøbskurv hos nemlig. Nemlig dækker/leverer til 90 % af Danmark. De leverer for helt ned til 0 kr, og tilbyder levering samme dag. De kører desuden med friskhedsgaranti (fx min. 7 dages holdbarhed på mælk og pålæg) og prismatcher med REMA 1000 på 1500 dagligvarer.

OBS! Husk at gennemgå indkøbskurven inden køb. Der kan jo være varer, som du ønsker at udskifte med andre, eller har derhjemme i forvejen, ligesom der måske skal tilføjes varer, som du mangler 😊

KØB HOS NEMLIG

4.31 fra 149 stemmer

Tomatsuppe

Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • kg friske tomater (eller 4 ds hakkede tomater)
 • 2 spsk olie
 • 3 fed hvidløg (hakkede)
 • 2 løg (grofthakkede)
 • 2 spsk tomatkoncentrat
 • 2 tsk tørret oregano (eller 2 spsk frisk oregano)
 • 2 tsk tørret basilikum (eller 2 spsk frisk basilikum)
 • 3 dl grøntsagsbouillon (evt. bouillonterning + 3 dl vand)
 • 3 tsk paprika
 • 1 nip chilipulver (kan udelades)
 • 1 dl fløde eller mælk (kan udelades)
 • 2 spsk sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Hvis der bruges friske tomater, skal disse flåes. Det gøres ved at skære et lille kryds i bunden (modsat stilken) af hver tomat, lægge dem i en skål og overhælde dem med kogende vand. Efter 1 minut hældes vandet fra og herefter kan skindet let fjernes fra tomaterne med en lille urtekniv. Skær herefter de flåede tomater i grove stykker.
 • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
 • Tilsæt hakkede tomater, tomatkoncentrat, oregano, basilikum, bouillon, paprika og chili. Bring suppen i kog og lad den simre i 15-30 minutter. Rør rundt et par gange undervejs,
 • Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt fløde eller mælk. Smag til med sukker, salt og peber og varm godt igennem.
 • Server den rygende varme suppe med godt brød og evt. en klat creme fraiche og et drys friske krydderurter.

Friske tomater vs. tomater på dåse.

Har man nu ikke et drivhus, hvor de modne tomater nærmest triller ud ad døren. Eller en grønthandler, der sælger friske tomater til spotpris. Så kan suppen også udmærket laves med hakkede tomater på dåse. Det gør jeg selv udenfor tomatsæsonen. Der går ca. 4 dåser hakkede tomater til denne her portion suppe, men det er også en stor portion, som sagtens kan mætte 4 personer.

Man kan evt bruge en blanding af almindelige, hakkede tomater og cherrytomater på dåse for lidt mere smag. Og husk så godt med krydderier og ikke mindst et nip sukker, honning eller lignende til at afrunde smagen. Et lille æble, revet eller skåret i tern, kan også bruges. Men lidt sødt er altså nødvendigt, for det får tomatsmagen til at fremstå endnu mere intens og lækker. Og det kan vi jo godt lide.

51 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bitten
9 år siden

Jeg kan mærke på det hele, at jeg snart skal have tomatsuppe!

Majgaard
8 år siden

Gå bare i gang – det er en rigtig lækker suppe. Jeg gir den lidt ekstra Chili og ungarsk paprika.

Jytte
6 år siden

Kan den fryses ?

Ann Kirstine
3 år siden
Svar  Jytte

Jeg har lavet ekstra stor portion og frosset suppen uden problemer.
Tak for en lækker opskrift i øvrigt 🙂

Ali
2 år siden
Svar  Jytte

Bedste tomatsuppe jeg har smagt i mit liv

Maria
5 år siden

Glæder mig til at prøve denne opskrift i aften ❤ drivhuset er simpelthen fyldt med skønne tomater lige nu 😊

Sandra
3 år siden

Nok den bedste tomatsuppe jeg nogensinde har lavet!
Jeg tåler hverken løg eller hvidløg så jeg erstattede det med lidt revet ingefær. Suppen smagte virkelig aromatisk og havde en rigtig god tomatsmag, selvom jeg brugte dåsetomater.

Kjeld
3 år siden
Svar  Sandra

Fantastisk opskrift. Den bedste jeg nogensinde har smagt.
Flot cremet.
Har ikke brugt mælk eller fløde da jeg synes det tager meget af smagen.

Inge Lise
5 år siden

Kan jeg bruge friske cherrytomater uden at flå dem? Det vil. være et kæmpe arbejde at flå de små lækkerbidskner

Lasse
4 år siden

hej lyder lækkert. Bruger du røget paprika eller sød paprika

Anja Gadgaard
4 år siden

Hej,
Det skal prøves i morgen. Vil dog komme nogle peberfrugter fra drivhuset i som ekstra fyld.
Og måske en enkelt chili.

Mette Neland
4 år siden

Problemet med både dåsetomater og sågar de friske tomater (på denne årstid) er at de bare ikke smager af noget overhovedet. Dåsetomater smager surt og kræver supper tilsætning efter min mening.
Er sikker på at denne suppe kan smage godt, man skal bare sikre sig at anvende tomater som har en god sød og aromatisk smag. Find tomater fra spanien, italien eller portugal – Jeg vil prøve at lave suppen med mine egne hjemmekonserverede sommertomater fra drivhuset, så tænker jeg suppen smager extra-godt.

Mona Hattens
3 år siden

Super lækker tomatsuppe. Og med egen avl fra drivhuset. Den falder bare i alles smag her i hjemmet. 😋😋😋👍

Hanne Tirstrup Jensen
3 år siden

WOW……en SKØN tomatsuppe, den bedste jeg nogensinde har lavet og også fået på restaurant.
Og når nu mit minidrivhus alligevel bugner med skønne tomater, den suppe skal mine gæster smage.
Tak for en skøn opskrift
Venlig hilsen
Hanne Tirstrup

Susanne
3 år siden

Verdens bedste tomatsuppe, af hjemmedyrkede tomater.
Den er altid en sikker succes. Jeg har lavet den mange gange. Med et lækkert brød til.
Jeg flår aldrig tomaterne, da de jo bliver blendettil sidst.
De rå tomater bliver skåret i kvarte og “blomsten” fjernes og så bare op i gryden😊

Charlotte Neckelmann
3 år siden

5 stars
Den bedste supper jeg har prøvet at lave. Jeg er en stor elsker af tomat suppe 👍🏻🥰 Så denne her er alle stjernerne vær 😄 tak
Hilsen fra Charlotte

Sandie
1 år siden

5 stars
Simpelthen den bedste tomatsuppe jeg nogensinde har smagt, var ellers skeptisk fordi den var så simpel at lave, men det er så bare et plus nu 🙂

Joachim
3 år siden

Jeg fik den her serveret ved en kammerat, den var super god og jeg vil gerne lave en stor portion så der er til en kedelig vinteraften 😀

Vi er ikke helt sikre på, hvor stor portionen faktisk blev.. Så øhh.. hvor mange liter kommer der cirka ud af sådan en omgang her? 😅

Dortet Høy-Caspersen
3 år siden

5 stars
En super lækker suppe. Lavede den med 1 kg lækre bøftomater og 1 dåse flåede og uden fløde. Lidt sukker og pyntede med hakket persille. Mums.

Aase Nørgaard
2 år siden

Har man mange tomater, kan de med fordel fryses. Kom dem i en frost pose og i fryseren med dem, så kan man lave tomatsuppe hele året. Velbekomme.

Joan Andreassen
2 år siden

Hej😊
Jeg har ingen kommentar, men derimod et spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med. Jeg var engang på Tortilla flats i Vejle og spise. Jeg fik en mexicansk suppe med oksemarv. Den smagte simpelthen SÅ godt, og jeg har efterfølgende forsøgt at finde opskriften, men desværre uden resultat. Skulle du mon ligge inde med den, eller har du måske et forslag?
Og til sidst, tak for inspirerende og lækre opskrifter😊😊
Venlig hilsen
Joan

Naja Stensgaard
2 år siden

Hvor mange kcal tænker du cirka der er i suppen?

Michael
2 år siden

5 stars
Jeg har reddet mig en slem omgang forkøelse. Tror jeg vil lave den her i dag 🙂

Maria
2 år siden

Den bedste!! Jeg skal ALDRIG have pulver igen.. NEVER!!

Mogens Omer
11 måneder siden

Livet er ikke vær at leve uden tomatsuppe, lav dine egne erfaringer. Mogens

Mogens Omer
11 måneder siden

Jeg glemte at skrive, at skyllede fiskeboller hører til min suppe, der enentlig blev lavet på fiskesuppe.

albert
2 måneder siden

5 stars
det ser super godt ud

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)