En af de allerbedste måder, at anvende modne bananer på må uden tvivl være en lækker og svampet banankage. Måske ikke den sundeste måde, men afgjort den bedste. Og gerne med masser af god, mørk chokolade i dejen eller som et tykt lag overtræk på toppen af kagen.

De sidste par dage har det stort set ikke været lyst – gråvejr og støvregn og mine stearinlys på spisebordet har været tændt hele dagen. Sådan nogle novemberdage rimer på kage, varm te og bløde tæpper på sofaen, så der skulle ikke meget overtalelse til at få mig i køkkenet og bage. Opskriften lå allerede og ventede, jeg har nemlig tidligere haft stor succes med at bage durumboller fra Cofoco Kogebogen, så da jeg på Alt for Damernes hjemmeside, så opskriften på denne her skønne banankage, som er udarbejdet af Cofoco kokken, vidste jeg bare, at den måtte jeg prøve at lave.

Kagen er lækker og intens og med en lille snert af kanel, som jeg ikke tidligere har prøvet i banankager, men som giver en fantastisk smag, der minder lidt om efterår eller jul. Konsistensen er blød og svampet og dejen tog ikke mere end ca. 10 minutter at røre sammen – sådan skal en rigtig “skærekage” være i min verden. I opskriften skal chokoladen hakkes og derefter kommes i dejen, men jeg foretrækker altså en banankage med et tykt og knasende lag chokolade på toppen – åhhh der er altså noget over lyden af chokolade der knækker, så i stedet for at hakke den, smeltede jeg chokoladen og fordelte den på den afkølede banankage.

Spis kagen i store stykker imens du sidder i sofaen eller i en god stol, omgivet af tændte stearinlys og puttet under et blødt og lunt tæppe – gerne akkompagneret af rusk i træerne, flyvende blade og regn, der slår mod ruderne.

Banankage med chokolade.

10-12 stykker.

150 gr blødt smør

150 gr sukker

3 æg

1 tsk natron

2 tsk bagepulver

1/2 tsk vanillepulver

2 tsk stødt kanel

150 gr hvedemel

2 store modne bananer

300 gr god chokolade, grofthakket eller smeltet

Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene ét ad gangen under piskning. Sigt natron, bagepulver, vanillepulver, kanel og hvedemel sammen og vend det i dejen. Mos bananerne grundigt og kom dem i dejen sammen med den hakkede chokolade. Hvis man foretrækker, at smelte chokoladen og fordele den ovenpå kagen til sidst, skal den selvfølgelig ikke tilsættes dejen. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180 gr i ca. 30 minutter til den er gylden og gennembagt, men stadig dejlig svampet i midten. Afkøl kagen på bageristen, overtræk evt. med smeltet chokolade og nyd den.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)