Jeg elsker gløgg – både den røde og den hvide udgave. Alligevel er det nogle gange rart med et lettere, friskere (og køligt) alternativ til den varme gløgg, fx som en lille velkomstdrink til julefrokosten eller en apperitif på selve juleaften. Og der kommer disse skønne gløggbobler ind i billedet, for her er altså virkelig tale om gløgg på den festligste måde og så er det oven i købet supernemt at lave den skønne julecocktail.

Smagen minder på ingen måde om den klassiske gløgg, som vi kender den. Og det kan faktisk være en fordel, for så kan dem, som ikke bryder sig om den traditionelle gløgg måske være med her. Den krydrede, kølige og perlende vin minder faktisk mest om et glas koldt asti og så er der alligevel en lille bitte snert af noget udefinerbart og “julet” over det. Lidt hyggeligt.

>> Se også min bedste opskrift på lækker, hjemmelavet julegløgg lige her. 

Jeg introducerede boblerne for vores venner, som en lille velkomstdrink, da vi holdt årets sammenskudsjulefrokost i weekenden. Og det var heldigvis en stor succes, så gløggboblerne er afgjort kommet for at blive her hos os. Faktisk tror jeg også, at jeg skal have lavet en portion, som vi kan få juleaften. Et glas varmt gløgg som velkomstdrink kan godt virke lidt voldsomt, når man tænker på, hvad vi ellers skal igennem i aftenens løb.

Jeg er som sagt vild med gløgg, men der er altså også tidspunkter i løbet af julen, hvor jeg synes, at gløggboblerne er mere passende. Fx til en adventsbrunch, hvor det ofte er mere oplagt med et glas bobler og så er der jo ikke specielt meget alkohol i gløggboblerne. Gløggboblerne er dog først og fremmest geniale som aperitifs eller velkomstdrinks til julens mange selskaber og sene frokoster, der gerne må starte lidt festligt med perlende bobler i høje champagneglas og en snert af jul.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Gløggbobler

Antal: 8 personer

Ingredienser

 • 1 flaske hvidvin (efter smag og behag)
 • 125 gr sukker
 • 1 stjerneanis
 • 3 stk kanelstænger
 • 20 hele nelliker
 • 3 cm frisk ingefær (kan udelades)
 • liter sprite

Fremgangsmåde

 • Kom hvidvin og sukker i en gryde.
 • Skræl ingefæren, skær den i skiver og kom dem i gryden.
 • Tilsæt krydderier og varm det hele langsomt op så sukkeret smelter. Gryden må ikke komme i kog, for så fordamper alkoholen.
 • Tag gryden af varmen og afkøl vinen, men lad krydderierne blive i vinen under afkølingen. Vinen er klar til servering efter afkøling, men tager bestemt ikke skade af at trække smag i længere tid, fx natten over. Inden servering sies krydderierne fra. 
 • Ved servering blandes 1/2 dl vin med 1 dl iskold sprite i høje champagneglas. Skal man lave mange drinks, kan man med fordel blande det i en kande og evt. tilsætte lidt isterninger til glassene. Der går 5 dl. vin til 1 liter sprite.
 • Nyd drinken iskold og boblende.

Noter

Ekstrakten til gløggboblerne kan sagtens holde sig på køl i 1-2 uger, så lav bare en god stor portion, si krydderierne fra og hæld den på en skoldet flaske. Så er det blot at blande med sprite, når man får lyst til et glas bobler. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)